????????????????????????????????????

Predsjednik DNS-a Marko Pavić, večeras (7.9.2018.) je u Prijedoru, na prvoj predizbornoj tribini DNS-a rekao da su Opšti izbori praznik demokratije, istučući da ovogodišnje izbore treba  shvatiti odgovorno prema onima koji su glasali za DNS, prema Republici Srpskoj i prema prirodnim resursima.

„Mi ne smijemo biti kao drugi.Naš put nije ni lijevi, ni desni ali ni srednji, nego treći put. Nećemo da gledamo nazad, nego želimo da se bavimo današnjim problemima, želimo graditi RS i bolju budućnost“ rekao je lider DNS-a dodajući da, ikoliko DNS želi da osvoji dovoljan broj glasova na jesenjim izborima da se može nadati mjestu premijera.

„Došlo je vrijeme da mi upravljamo. Hoću da vodimo Republiku Srpsku, ali jedino sa narodom“ ocjenio je Pavić, ističući da  u cijeloj Republici nikada nije osjetio toliku energiju koliko sada.

„Mi smo se uvijek zalagali da izbori budu volja građana i tako želimo da radimo i sada. Parlament BiH je uvijek bio veoma važan i to smo vidjeli poslednjih nekoliko godina“ rekao je Pavić i istakao da vjeruje da će i ovoga puta Prijedorčani biti uz DNS koji  uspješno, godinama vodi svoj grad.

Dragutin Rodić, kandidat DNS-a za delegata u predstavničkom domu PS BiH  je rekao da je DNS pokazao i dokazao da se društvo vodi kroz odgovoran sistem te kako se može voditi društvo sa odgovornim ljudima. „Imamo dobrog selektora, dobru struku i dobre igrače. Možemo biti sigurni da ovaj tim DNS-a može odigrati odličnu utakmicu“ rekao je Rodić, dodajući da je fokus politike DNS-a čovjek i narod jer uvijek  DNS provodi narodnu politiku koja ima tri stuba.

„Republika Srpska mora biti iznad svega i kao najveća pobjeda koju imamo. Zalagaćemo se za jedinstvo srpskog naroda na nivou BiH i nikada više nećemo dozvoliti razjedinjenost“, rekao je Rodić, podsjetivši da je drugi stub programa DNS-a ekonomija, koja je okosnica svega.

Treći stub je socijalna politika. „DNS ima poseban program za socijalne kategorije ali da bi je proveli moramo imati dovoljno ljudi na odgovornim mjestima“ rekao je Rodić, dodajući da je došlo pravo vrijeme za DNS.

Milenko Đaković, predsjednik Gradskog odbora DNS-a je rekao je ovo prva tribina DNS-a u Prijedoru i  podsjetio  da je DNS gradio Prijedor i da tako nastavlja.

„Prijedor vodimo već 14 godina i svi znaju koliko smo izgradili Prijedor i njegovu okolinu. Takvu težnju imamo i dalje, ako i ekonomski razvoj cijele republike Srspke“ rekao je Đaković.

Govoreći o predizbornoj kampanji koja je danas počela, Đaković je rekao da je cilj DNS-a na ovoj regiji 15.000 glasova i da je to, realan cilj.

Nosilac liste za NS RS, Izborna jednice 301, Duško Ivić, večeras je rekao da DNS, na ovim izborima mora dati više nego ikad prije.

„Sada imamo priliku da preuzmemo brigu o cijeloj Srpskoj, jer ova, svađalačka politika nije dobra za građane“ poručio je Ivić.