Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da srpski predstavnici koji čine vlast na nivou BiH, umjesto da radi u korist Republike Srpske, samo produkuju probleme poput prisluškivanja zvaničnika Republike Srpske i Srbije, kao i slučaja “Prilepin”.

– “Savez za izdaje” produkuje probleme i pogledajte samo u kontinuitetu šta su izmišljali. Kada smo ovdje organizovali veliku proslavu i obilježavanje Dana Republike oni su izmislili paravojne formacije, pa kasnije da naša djeca idu u Rusiju da se vojno obučavaju”, rekao je Dodik novinarima.

On kaže da je “Savez za izdaju” stalno imao negativna pitanja koja su plasirali u regionu i svijetu.

– Sve što su govorili pokazalo se kao netačno. U svakom momentu su ignorisali Republiku Srpsku, pa i u slučajevima kada su morali da reaguju i sa nama prođu sve ono što je na nivo BiH trebalo da bude usvojeno – dodao je Dodik.

On smatra da se “Savez za izdaju” ponaša u skladu sa parolom koju ima, a to je da u Sarajevu sviće, a u Srpskoj da pokušaju donijeti mrak.

– Razumijem način na koji srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posmatra pitanje prisluškivanja zvaničnika Srbije i Srpske, što radi Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH. Јoš jednom ću ga podsjetiti da je na terasi hotela u Kozarskoj Dubici predsjednik Srbije Aleksandar Vučić meni i njemu pokazao radne naloge za prisluškivanje rukovodstva Srbije i Srpske. Ivanić je bio vidno uzbuđen, vidio je sve i pročitao – naglasio je predsjednik Srpske.

On je napomenuo da se uz pomoć Srba u OBA došlo do navednog naloga.

– Ivanić uporno pita da li ima neki dokaz. Pa neka demantuje da mu je Vučić sve pokazao, neka kaže da nije, evo tvrdim da jeste, jer je pročitao jasno i glasno da OBA otvara operativni nalog za istraživanje rukovodstva Srbije i Srpske. Nije čudno da tajne službe svašta rade, ali jeste da se to radi protiv Srpske i Srbije i da u tome učestvuju srpski kadar i to treba objasniti – zaključio je Dodik.

SRNA/RTRS