Automobil marke “fijat stilo”, u kojem su se nalazila trojica mladića iz Medoševca – Vladan Marinković (18), Miloš S. (19) i Lazar V. (17), sleteo je u noći između srede i četvrtka sa Medoševačkog mosta u Nišavu, ali pravim čudom niko od putnika u vozilu nije povređen.

Vozilo je u punoj brzini probilo zaštitnu ogradu na mostu i završilo u rečnom koritu, nakon pada sa visine od oko sedam metara, ali su mladići uspeli da izađu sami iz vozila i dođu na obalu reke, malo ugruvani, ali praktično bez ikakvih ozbiljnih povreda.

Vladan Marinković, koji se nalazio za volanom očevog automobila, kaže da su bili nakratko da se provozaju do “Azija centra” koji je udaljen oko jedan kilometar i da ne zna kako je došlo do nezgode.

FOTO: B. JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

– Išli smo samo do Azija centra kolima i vratili smo se odmah. U povratku, ispred mosta izgubio sam kontrolu i upali smo u Nišavu. Sami smo uspeli da izađemo, niko od nas nije povređen. Ne sećam se ni da li je voda bila hladna jer smo se uplašili. Ništa strašno se nije desilo, niko od nas nema povrede, što su i lekari konstatovali nalazom – kaže Marinković, čiji je brat od tetke maloletni Lazar V. koji je s njim bio u kolima.

Vozač Vladan MarinkovićFOTO: BRANKO JANČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Vozač Vladan Marinković

Vladan kaže da je, videvši da će doživeti udes, uspeo da otvori vrata na kolima, zahvaljujući čemu su sami uspeli da izađu iz automobila kada je pao u rečno korito.

– Znao sam da sam izgubio kontrolu i znao sam da ću negde da sletim i brzo sam otvorio vrata moja i suvozačeva. Uspeli smo sami da izađemo iz kola, voda je bila do kolena – kaže Marinković. On priznaje da je mlad vozač i da ima dozvolu svega devet meseci, ali ističe da ga je policija alkotestirala posle udesa i da je konstatovano da nije imao alkohola u krvi.

Žandarmi čuli tresak i prvi priskočili u pomoć

Kako saznajemo, odmah posle udesa, prvi na mesto nezgode stigli su pripadnici Žandarmerije. Naime, koliko je udarac u ogradu mosta bio jak, svedoči i to da se u tišini noći začuo čuo na udaljenosti od više stotina metara pa su ga čuli i u dežurnoj službi niškog odreda ove elitne policijske jedinice. Jedna patrola odmah je upućena do Medoševačkog mosta i kada su videli šta se desilo, odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, a potom se prvi našli da pomognu mladićima koji su izašli iz vozila. Njih je potom Hitna odvezla na pregled u KC Niš, ali su pušteni kući jer su se samo ugruvali.

Blic.rs