Više desetina hiljada članova SNSD iz svih krajeva RS okupilo se večeras na banjalučkom Kastelu na Konvenciji SNSD.

Prije izlaska pred okupljene članove lider stranke Milorad Dodik izjavio je novinarima da je ovo veoma posebna Konvencija za stranku na kojoj se nisu okupili samo aktivisti SNSD, već i tim koji se borio za RS i boriće se za njen uspjeh.

– Željka će biti predsjednik, a ja srpski član Predsjedništva BiH. Vjerujem da smo partija koja je već dobila izbore i sada samo trebamo da obiđemo širom RS i potvrdimo našu pobjedu- rekao je Dodik.

Dodao je i da je ponosan na sve što je do sada urađeno i da je ubjeđen da je narod to prepoznao.

Kandidat za predsjednika RS Željka Cvijanović takođe je poručila da je ubjeđena u pobjedu SNSD.

– Od naše pobjede zavisi snaga Republike. Ići ćemo brzo u formiranje vlasti da sprovedemo sve mjere sa socijalnim partnerima- poručila je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik SNSD i nosilac liste za Parlament BiH, Nebojša Radmanović rekao je da kampanja počinje pred više desetina hiljada članova.

-SNSD će za parlament osvojiti maksimalan broj glasova. Znamo kako se brani RS- rekao je Radmanović.

Konvenciji SNSD prisustvuje i glumac Lazar Ristovski koji je rekao da SNSD sigurno pobjeđuje.

-Dodik je uvijek bio i biće uz svoj narod. Znam da ga volite, ali ga se i bojite. Ali Srbija voli vladare kojih se boji. Srpska pripada srpskom narodu, a srpski narod je uz Dodika. Srpska se mora čuvati kao oči u glavi. Srpska ne smije postati novo Kosovo. Čuvajte RS – poručio je Ristovski. Okupljenima se obratio i proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović.

– Okupljeni ne kao članovi SNSD nego kao jedan tim koji mora da vodi bitke za naš narod. Da pokažemo sabornost i da smo uvijek zajedno. Željka je najbolji među nama kandidat za predsjednika RS. Hvala vam što ste me podržavali da ostane naša pokicija i što ste me ohrabrivali kada sam išao u Vašington da se suprotstavim velikim silama – istakao je Dodik na Konvenciji.

Rekao je i da će Željka biti prva regionalna vijest 8. oktobra da je predsjednik RS.

-Mi smo članovi SNSD, ali jedini naš politički prioritet je RS. Zato nastajemo pod Zastavom Srpske. Od snage naše pobjede zavisiće snaga naše Republike. Dodik je na čelu svih naših pobjeda. U još jednu idemo –izjavila je Željka Cvijanović.

Poručili su da su dobili sedam uzastopnih pobjeda i da će dobiti osmu. Dodik je rekao da ide u Sarajevo da dobije još jednu utakmicu “na inostranom terenu”.

-Idemo ka brutalnoj političkoj pobjedi ovaj put- rekao Dodik na Konvenciji.

-Vjerujemo u nacionalno jedinstvo Srba i to treba postići mirnim putem. Naša budućnost je jedinstvo srpskog naroda. Vrijeme je za našu slobodu i za naše nacionalne integracije. Niko nam neće dati ništa ako sami ne tražimo. Odbacimo sugestije stranaca ne da se svađamo, nego da imamo svoju slobodu- istakao je Dodik.

Kako je sve izgledalo mozete pogledati na ovom LINKU.

ATV