Odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Bugarsku rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Sportskoj dvorani „Borik“, a više od pobjede srpske reprezentativke oduševila je atmosfera koju su doživjele u najvećem gradu Srpske.

Foto Dejan Božić/Ras Srbija

-Ovo je zaista bilo sjajno, ideja je divna i nama je veliko zadovoljstvo što smo odigrale utakmicu ovdje pred ljudima koji nas cijene, vole i poštuju. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati priliku da se družimo. Ovo je jedna od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo na koje, kao i uvijek, idemo sa visokim ambicijama. Ja se iskreno nadam da možemo da dođemo do jedne od medalja. Sam sistem takmičenja je jako dug, treba da se prođe jedna grupa, pa još jedna grupa, tako da bih rekla da je najbitnije da budemo zdravi i da spremni dočekamo takmičenje, a onda je sve moguće – rekla je Brankica Mihajlović koja je karijeru počela u brčanskom Jedinstvu.

Kapiten Maja Ognjenović nije štedila riječi da se zahvali publici u Banjaluci.

Kao što smo i očekivali, Sportska dvorana „Borik“ je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, oduševljene smo ambijentom i atmosferom i uživale smo u svakoj sekundi ove utakmice. Prvi put igramo pred banjalučkom publikom tako da se nadam da je i sama publika mogla da uživa, ne u vrhunskoj odbojci možda, ali svakako u velikom spektaklu. Ovaj aplauz kojim smo ispraćene na Svjetsko prvenstvo za nas je veliki bio veliki vjetar u leđa. Mi smo između nas komentarisale kako nikada nismo imali bazične pripreme kao u Republici Srpskoj, gostoprimstvo i ljubaznost koju smo ovdje osjetile  su za nas veliki motiv. Kada vidiomo koliko to narodu ovdje znači, onda mi osećamo potrebu da to vratimo – rekla je Maja Ognjenović.

Foto Dejan Božić/Ras Srbija

Bilećanka Tijana Bošković imala je priliku da dio svog raskošnog talenta pokaže u banjalučkom Boriku.

-Presrećna sam što smo imali priliku da igramo u Republici Srpskoj jer sam ja sa ovih prostora i znam koliko to ljubiteljima odbojke znači ovdje. Zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže i učine nam ova tri dana predivnim – istakla je Boškovićeva.

Foto: Dejan Božić/Ras Srbija

U odsustvu selektora Zorana Terzića ekipu je vodio prvi trener Aleksandar Vladisavljev.

-Veličanstven ambijent, ni u Srbiji nemamo često priliku da igramo pred ovoliko publike. Mislim da je i kod igračica na početku bilo malo treme ali su odigrale  korektno, posebno kada su se opustile, nošene lijepom atmosfetom i ogromnom podrškom, Sjajno je učestvovati u jednom ovakvom spektaklu kakav je bio u Banjaluci i nadam se da ćemo se vratiti da ponovo odbradujemo ove ljude ovdje – rekao je Vladisavljev.

Srpskainfo