U klasičnoj sačekuši u Banjaluci ubica je u Damira Ostojića, kojeg je sačekao u blizini njegove kuće u Ulici Duška Trifunovića, ispucao 15 hitaca iz automatske puške kroz šajbu i bočno staklo “rendž rovera”, koji je vozio ubijeni.

– Ostojić je bukvalno izrešetan sa više hitaca po cijelom tijelu, a dominantne su rane na glavi, grudima i drugim dijelovima tijela. Drugim riječima, žrtva nije imala šanse da preživi napad – otkrio je izvor Sprksainfo.

Ostojić je pogođen sa više od 10 hitaca i preminuo je na mjestu napada, dok je Jošićeva zadobila prostrelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica.

Za Srpskainfo je potvrđeno da je na mjestu zločina nađeno 15 čaura koje će biti predmet vještačenja, ali nije nađena automatska puška kojom je počinjeno ubistvo.

Motiv ubistva za sada nije poznat, a policija još traga za ubicama.

– Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Ostojić se u trenutku ubistva vraćao kući iz grada sa suprugom Sandrom. Kada je usporio vožnju kako bi iz Kozarske ulice skrenuo u Ulicu Duška Trifunovića, ubica koji je bio sakriven iza drveta prišao je džipu “rendž rover” i ispalio više hitaca na mjesto vozača na kojem se nalazio Ostojić. Većina hitaca pogodila je žrtvu, koji je preminuo na mjestu ubistva, dok je njegova supruga Sandra Jošić pukom srećom ostala živa i kolima Hitne pomoći prebačena je u bolnicu – ispričao je za Srpskainfo izvor iz istrage.

Iz UKC Republike Srpske potvrđeno je da je nakon operacije Sandra Jošić stabilnog zdravstvenog stanja.

– Pacijentkinja je primljena sa prostrelnim ranama gornjeg i donjeg ekstremiteta, grudnog koša i lica. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja – saopštili su jutros iz UKC RS.

Izvor iz istrage otkrio je da je Ostojić pogođen u vitalne dijelove tela, od glave do grudnog koša, te da nije imao šanse da preživi.

Uznemireni građani u noći zločina ispričali su za Srpskainfo da ih je oko ponoći probudilo više pucnjeva.

– Čuo sam rafal, izašao na balkon, ali u prvi mah nisam ništa primijetio. Tek kasnije sam vidio policijska vozila pod rotacijom i čuo da je neko ubijen – ispričao je stanar koji je želio da ostane anoniman.

Veći broj policijaca koji su bili angažovani na uviđaju obavljao je juče razgovore sa stanarima koji žive u nesporednoj blizini mjesta zločina, tragajući za informacijama koje bi pomogle u rasvetljavanju ubistva.

Kompletnom istragom mafijaškog ubistva u Banjaluci rukovodi Republičko javno tužilaštvo, a tužilac Svjetlanka Bijelić prisustvovala je uviđaju.

Beživotno tijelo Ostojića iz izrešetanog džipa odneseno je juče u ranim jutarnjim časovima, a naređena je obdukcija koja će biti obavljena u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske.

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa PU Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvetljavanju ubistva D.O. i nanošenja tjelesnih povreda S.J. (40) – saopšteno je juče iz MUP Republike Srpske.

Kozarska ulica je nakon ubistva bila u višečasovnoj blokadi, a građani koji stanuju u blizini mjesta zločina pri izlasku iz kuća redom su legitimisani, dok je vozilima bio zabranjen prolaz.

Srpskainfo