U Palati Republike u Banjaluci održan je prijem kod predsjednika Srpske Milorada Dodika za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Dodik će danas, zajedno sa Cvijanovićevom i predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, prisustvovati prijateljskoj utakmici između odbojkašica Srbije i Bugarske, koja će biti odigrana u 17.00 časova u dvorani Borik.

Dodik je na prijemu rekao da narod u Srpskoj ima samo jednu jednu reprezentaciju u sportu, a to je reprezentacija Srbije.

Poželio je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije velike uspjehe i rezultate, te da što duže ostanu na vrhunskom nivou kako bi ponovo obradovale ovdašnje ljude koji njihove uspjehe redovno proslavljaju i pozdravljaju izlazeći masovno na ulice mnogih opština i gradova Srpske.

On je rekao da gaji posebnu ljubav prema sportskim i odbojkaškim uspjesima Srbije, navodeći da je dolazak reprezentativki u Banjaluku za ovdašnji narod veliki praznik, te je zahvalio Odbojkaškom savezu Srbije što je odlučio da se reprezentativci pripremaju i odigravaju mečeve u Srpskoj.

– Želim vam ugodan boravak u Srpskoj i da iz Banjaluke ponesete najljepše uspomene – poručio je Dodik u obraćanju na prijemu, poželivši isto i stručnom štabu i reprezentativkama Bugarske.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić zahvalio je na prijemu, dodajući da se u Srpskoj i Banjaluci osjećaju kao kod kuće.

– Današnja utakmica je dokaz velikog prijateljstva i poštovanja kada je riječ o sportskoj saradnji Srpske i Srbije. Hvala na prijemu, gostoprimstvu i mogućnosti da obradujemo građane Srpske i Srbije odigravanjem ovog kontrolnog meča – rekao je Udovičić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je da je predsjednik Srpske Milorad Dodik čovjek sporta i da podržava sport, na čemu rade i Vlada Srpske i resorna ministarstva.

Ona je čestitala srpskim odbojkašicama posljednje uspjehe na evropskim i olimpijskim takmičenjima, podsjetivši da reprezentaciju Srbije čini i nekoliko istaknutih odbojkašica iz Srpske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je zahvalio na gostoprimstvu predsjedniku Dodiku, izrazivši zadovoljstvo što se meč igra u Banjaluci i Srpskoj.

Predstavnici odbojkaških saveza Srpske i Srbije i odbojkašice poklonili su Dodiku VIP akreditaciju za današnji meč Srbije i Bugarske, kao i sportske rekvizite.

Osim odbojkašica Srbije i Bugarske i njihovih trenera, prijemu su prisustvovali pomoćnik ministra za sport Dragan Јaćimović koji je predsjednik Organizacionog odbora meča Srbija-Bugarska, predstavnici Odbojkaškog saveza Srpske, proslavljeni srpski odbojkaš Ivan Miljković i drugi.

Prijem kod predsjednika Srpske za odbojkašice Srbije #rtrsvijesti #rtrs

Posted by RTRS vijesti on Petak, 7. Septembar 2018.