Ljeto je bilo zabavno i puno avantura, a sada nam se polako prikrada jesen

Uz nekoliko retrogradnih planeta koje su obeležile eksplozivno pomračenje, leto je bilo veoma zanimljivo, a kakve će nam tek biti jesen i zima.

Neki pripadnici Zodijaka trebalo bi da porazmisle o tome da je vreme da se naprave neke promene, a spiritualne nagrade mogu da očekuju tek na zimu. Kako će sunce putovati kroz znak Vage, Škorpije i Strelca, ulazimo u period kada je važno pronaći ravnotežu, intenzitet i avanture u svetu koji nas okružuje. Mnogi će se osetiti isfrustrirano tokom ovog procesa pronalaska sebe i svoje ravnoteže, a naročito teška jesen očekuje sledeće znakove.

Bik – imaćete poteškoća da pronađete lepotu u stvarima koje vas okružuju

Foto: Shutterstock

U oktobru vaša vladarka Venera, koja je zadužena za ljubav, romansu, estetiku, senzualnost i prosperitet ide retrogradnim hodom. To što se ovaj hod dešava kroz Škorpiju, učiniće vaš ljubavni život komplikovanijim i doneće vam mnoge izazove i u oblasti prijateljstva. Ukoliko ste u vezi, možda ćete iskusiti neki konflikt koji vam nije svosjtven. Ako ste singl, imaćete poteškoća da upoznate nekoga sa kim ćete da kliknete.

Vodolija – proći ćete kroz mnogo unutrašnjih promena

Foto: Shutterstock

Revolucionarni, električni i promenljivi Uran je retrogradan još od 6. avgusta i doneo je nestabilnost u vašu četvrtu kuću porodice, doma i vrednosti. Očekujte promenu koja dolazi iznutra, a koja će da zahvati najintimnije delove vašeg života. Za velike promene zaslužan je njegov retrogradni hod koji može da dovede do promene u atmosferi u kući, do konflikata sa članovima porodice i buntovničkim stavom. Ovaj retrogradni period završava se 6. januara sledeće godine, taman na vreme da se pripremite za nove zimske avanture.

Ribe – prolazite kroz ozbiljan period preporoda

Foto: Shutterstock

Hiron, vladar traume koju ste preživeli, a koju želite da što pre prebvaziđete, retrogradan je od jula ove godine. 25. septembra ulazi u Ribe i usmerava svoju pažnju na vas. Ovo će da baci svetlo na vaše rane i da istera sve senke na površinu. Bol koji ste potisnuli u sebi izbiće u prvi plan i moraćete da prevaziđete vaše strahove. Koliko god vam ovo bolno izgledalo, Hiron će biti tu sve vreme uz vas, na svakom koraku isceljenja. Zapamtite da je zaceljenje taman i težak proces i zahteva da sortirate vaše breme. Bitno je da vi to možete. Ovaj retrogradni hod se završava 9. decembra, taman na vreme da u zimu zakoračite kao druga osoba. Provedite nadolazeću sezonu slobodni i  bez straha, jer ste nakon tolike introspekcije sve to zaslužili.

Telegraf.rs