Britanska pjevačica Indijana, čije pravo ime je Lorin Henson, zgrozila je javnost zbog obnaživanja i fotografisanja ispred memorijalne ploče koja se nalazi u crkvi u južnom Londonu.

Lorin Henson objavila je seriju fotografija na kojima stoji polunaga ispred memorijalne ploče u čast premiinulim borcima u Prvom svjetskom ratu, piše britanski “Independent”.

Thumbnail

Tridesetjednogodšnja pjevačica je prve fotografije sa ovog snimanja objavila u junu, a prije nekoliko dana je na Instagram dodala još dvije fotografije kojima je privukla kritike, kao i optužbe da nema nimalo poštovanja.

“Dobra je fotografija, ali zar nisi mogla da nađeš bolji zid ispred koga ćeš da poziraš? Na ovaj način pokazujete da nemate poštovanja prema ljudima koji su dali živote za ovu zemlju”, “Poprilično loše”, samo su neki od komentara revoltiranih korisnika ove društvene mreže.

Thumbnail

Nakon što su njene fotografije obišle gotovo sve medije, a pritisak postao veći, Lorin je riješila da odgovori, kako kaže, na “maliciozne komentare” i da istakne da “ovdje nema ničeg uvredljivog”.

“Poprilično sam sigurna da bi ti momci koji su dali živote za ovu zemlju uživali u ovom prizoru”, napisala je muzičarka.

U svoju odbranu, kazala je da nije znala da je riječ o memorijalnoj ploči.

Thumbnail

“Moj prijatelj i ja smo željeli da odradimo zanimljivo slikanje jedno veče i odlučili da to bude ispred crkve u Londonu. Nisam ni primijetila da je iza mene memorijalna ploča. Bili smo pijani. Znam da su ljudi uvrijeđeni, ali zašto bi nekog vrijeđalo golo tijelo?”, dodala je.

Izvor: B92