Kosovska Mitrovica, 8. septembra 2018 - Atmosfera u Kosovskoj Mitrovici pred dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vucica. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oko 14.15 časova stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok, koja je i prva tačka njegove dvodnevne posjete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština.

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posjetu sjevernom dijelu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posjetiti i pojedine dijelove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti građanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će iznijeti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do komrpomisnog rješenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na KiM.

Tanjug/Srpskainfo