Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović poručila je danas u Modriči da je apsolutna pobjeda kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a na predstojećim opštim izborima zajednički cilj ovih stranaka, dugogodišnjih koalicionih partnera.

Cvijanovićeva, koja je i kandidat za predsjednika Republike Srpske, istakla je da je namjera koalicionih partnera da odmah nakon izbora bude formirana vlast.

Ona je nakon sastanka sa predsjednicima opštinskih odbora SNSD-a, DNS-a i SP-a u Modriči Mladenom Krekićem, Sinišom Nikićem i Ristom Marićem, te kandidatima iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz ovih stranaka, rekla novinarima da je sastanak bio sadržajan i uspješan.

Cvijanovićeva je naglasila da te partije dugo sarađuju i da su im ciljevi apsolutna pobjeda zajedničkih kandidata na predstojećim izborima, te da je sigurna da to može biti ostvareno.

– Ankete koje smo sprovodili pokazuju našu snagu i ovdje i u drugim izbornim jedinicama, tako da je ostalo da se završe određeni poslovi na lokalnom nivou i da uđemo u 7. oktobar spremni – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik OO SNSD Modirča Mladen Krekić rekao je da je na sastanku ocijenjeno da je potpuno izvjesna pobjeda Cvijanovićeve za predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Imamo zajedničku strategiju i jedinstveni smo da dođemo do glavnog cilja, a i svi pokazatelji govore u prilog ovoj činjenici – rekao je Krekić.

Predsjednik OO SP Risto Marić ocijeno je da je sastanak bio proceduralni i da se potvrdilo ono što su dogovorili koalicioni partneri kada je u pitanju vlast na nivou BiH i Republike Srpske.

– SP će svojim biračima preporučiti da daju podršku za ova dva kandidata – rekao je Marić.

Predsjednik OO DNS Siniša Nikić ocijenio je da je sastanak bio važan.

– Ove tri partije su potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju na nivou BiH i Republike Srpske, za podršku kandidatu za člana Predsjedništva i Predsjednika Republike Srpske, koji će DNS u Modriči podržati – rekao je Nikić.

Sastanku Cvijanovićeve sa predstavnicma vladajuće koalicije u opštini Modriča prisustvovao je i član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

SRNA/RTRS