Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić gostujući u Dnevniku plus naše televizije rekao je da mu je neshvatljivo da neko u 21. vijeku pokušava ucjenama preko najužih članova porodice da djeluje. Sankcije SAD-a okarakterisao je Špirić kao demokratsku šizofreniju.

“Dugo sam u politici i iza sebe nemam nikakvu političku mrlju. Nadam se da će doći do konsolidacije američke demokratije. A ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak i dio Ambasade, koristeći obavještajni sektor i paraobavještajne bh. službe pokušavaju da proizvedu dezinformacije  o meni, kojima hrane američku administraciju. Glupo mi je da jedan Nikola Špirić može da bude problem moćnoj Americi”, navodi Špirić.

Ističe da bi volio da informacije, ako ih posjeduju, podijele sa njim i bh. institucijama.

“Nisam čovjek koji se krije. Ono što je meni simpromatično jeste da se to dešava 25 dana pred izbore. To sve govori. Јednostavno, ako na taj način žele da pomognu svojim partnerima, Srbima u Sarajevu iz SDS-a i PDP-a, koji kroz američke naočale gledaju Republiku Srpsku, poručujem da im to neće poći za rukom”, rekao je Špirić.

Smatra da političari u svom političkom životu nemaju pravo na ucjenu.

“I dalje ću jasno i glasno govoriti šta su izazovi u BiH i šta i ko su njene najveće opasnosti, svidjelo se to nekom ili ne”, kazao je Špirić.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

RTRS