U Tukovima kod Prijedora, večeras (11.09.2018.) je održana predizborna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati izborne jednice 301 za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom PS BiH.

Nosilac liste za NS RS Duško Ivić je rekao da  je DNS treća stranka po snazi u Republici Srpskoj a poslije ovih izbora očekujemo da budemo vodeći  i da možemo kreirati političke, socijalni i privredni život  u Republici Srpskoj.

„Možete vidjeti u toku ove predizborne kampanje, a i prije, duboku podjeljenost u RS i BiH. Ta politička podjeljenosti između srpskih partija duboko utiče na građane RS. DNS ne učestvuje u tim podjelama i zato tražimo vaše povjerenje da promjenimo tu politiku, rekao je Ivić.

Dragutin Rodić, nosilac liste  za Predstavnički dom PS BiH je rekao da će DNS u toku ove kampanje reći šta planira za budućnost.

„Politička stabilnost Republike Srpske jeste da se u Parlamentarnoj skupštini BiH zaštiti RS. Kada to kažem, mislim da je Republika Srpska složna, RS je bedem, bedem na nivou BiH gdje predstavnici srpskog naroda štite interese RS. To se može ostvariti ako imate odgovornog člana Predsjedništva BiH, ministre u Savjetu ministara, poslanike  u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i delegate u Domu naroda kao insitituciji koja može da blokira funkcionisanje cijele BiH“, rekao je Rodić dodajući da je najveća politička pobjeda srpskog naroda Republika Srpska.

Prisutnima se obratio i Milenko Đaković, predsjednik GO DNS-a Prijedor koji je rekao da je DNS stranka koja okuplja ljude sa željom da se RS dalje razvija.

„DNS je u mnogim skupštinskim  odlukama ostajao sam, ali bili smo čvrstog stava. Ove godine napunili smo 18 godina,proslavom punoljetstva spremni smo da dobijemo ozbiljnije zadatke koje ćemo zajedno sa vama da ostvarujemo, da se Republika Srpska i grad Prijedor i dalje ekonomski razvijaju“, rekao je Đaković.

Na predizbornoj tribini DNS –a u Tukovima  su govorili Mirko Sovilj,  Dijana Šobot i Slavica Popović, kandidati DNS-a  za NS RS, istakvši da će odgovorno da se zalažu za budućnost naše djece, poboljšanjem zdravstvene zaštite, sistema obrazovanja i ulaganja u školstvo.