Sankcije Stejt Departmenta Nikoli Špiriću su još jedan loš rezultat američke ambasadorke u BiH, saopštio je SNSD povodom stavljanja njihovog potpredsjednika i njegove porodice na tzv. američku crnu listu.

Navode da ovim američka ambasadorka u BiH Morin Kormak „neslavno završava svoj protraćeni mandat u kome je trovala odnose u BiH potpuno podržavajući politiku Bakira Izetbegovića i njegovih stranaka SDA i SDS“.

– Prije godinu dana na prijedlog poslanice SDS Aleksandre Pandurević, Predstavničko vijeće Parlamenta BiH smijenilo je Nikolu Špirića sa mjesta predsjednika Komisije za nadzor nad radom Obavještajno – bezbjednosne agencije. Uz izmišljene razloge, Špirić je smijenjen udruženim poduhvatom SDA i SDS čime je muslimanskoj ratnoj službi AID prepuštena potpuna kontrola nad obavještajnim službama koje prisluškuju rukovodstvo Srbije i Srpske, hrvatske funkcionere u BiH i Hrvatskoj. Sada na vidjelo izlazi zločinačka ratna prošlost direktora OBA Osmana Mehmedagića Osmice, ratnog pratioca Alije Izetbegovića – navodi SNSD u saopštenju za javnost.

Kako kažu, nakon Špirićeve smjene nikakvih dokaza ni postupaka nije bilo protiv njega, a uklonjen je da bi obavještajna služba BiH radila samo po nalozima Bakira Izetbegovića i stranih službi.

– Američka ambasadorka je preuzela ulogu OHR, Tužilaštva i Suda BiH, pa je izmišljotinama i lažnim izvještajima Stejt Departmentu, isposlovala sankcije Špiriću. Što je još čudnije sankcije su uvedene i članovima njegove porodice, kao vidu pritiska na Špirićevo političko djelovanje zaštite interesa Republike Srpske – navodi SNSD.

Srpskainfo