Član Predsjedništva SNSD-a Dragan Lukač rekao je da potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak “osmišljava provokacije i zloupotrebljava omladinu PDP-a da provode njegove sulude ideje bez obzira na posljedice”.

“Crnadak u rijetkim trenucima predaha, kada ne hoda po bijelom svijetu o trošku države koja od toga nije imala baš nikakve koristi i slučajno se zatekne u BiH, osmišljava na koji način isprovocirati političke protivnike tako da ne žali zloupotrijebiti omladinu PDP-a za svoje ciljeve kao što je uradio u Čelincu dovozeći aktiviste PDP-a službenim vozilom da naprave incident, ne obazirući se kakve će oni zbog toga pretrpjeti sankcije”, istakao je Lukač.

On je u pisanoj izjavi naglasio da se Crnadak već u ranoj fazi kampanje uvjerio da stvari ne idu kako su oni zamislili, jer njihovi skupovi izgledaju kao sastanci u manjoj mjesnoj zajednici u odnosu na velike tribine SNSD-a, a na osnovu čega nije problem zaključiti kako će proći.

“‘Savez za nešto’ izgubiće na ovim izborima jer Srbi ne praštaju podaništvo i izdaju”, ocijenio je Lukač.

On je naglasio da Crnadak kao jedini nosilac liste na prošlim izborima nije prošao, jer je već tada prepoznat od naroda kao loš izbor, ali on ipak uzima sebi za pravo da pravi provokacije i izaziva nerede, ali ponovo će biti prepoznat i kažnjen od ovog naroda, jer ništa nije uradio za Republiku Srpsku u svom mandatu.

“Tako da njemu samo ostaje da se poslije izbora vrati starom poslu sa svojim partnerom i prodaje čarape, jer laži više ne može prodati narodu u Republici Srpskoj”, naglasio je Lukač.

SRNA/RTRS