Policija u Hanoveru traga za dvojicom muškaraca zbog otmice, a pretpostavlja se da su Srbi, prenose njemački mediji.

U policijskom saopštenju je navedeno da su dvojica muškaraca su prvog septembra u Hanoveru pokušali da opljačkaju stariju ženu (76), nakon čega su oteli i ostavili je u jednoj ostavi na gradilištu.

Oni su je navodno presreli u tramvaju u Hanoveru, natjerali je da izađe iz vozila, a onda joj uz prijetnju nožem uzeli torbu, da bi je potom odveli do gradilišta i tu držali nekoliko sati.

Uplašena žena izašla je iz zatočeništva sljedećeg dana, a kako je rekla policiji, osim što su je pod prisilom zatvorili, nisu je povrijedili, već je samo ostavili u toj šupi. Žena je navodno prilikom izlaska iz šupe pala i tom prilikom se lakše povrijedila.

Njemačka policija je potom objavila foto-robot fotografije napadača uz apel da ako ih neko od građana prepozna da se odmah javi u policijsku stanicu.

+++ #Hannover #Seelhorst: Duo versucht, Seniorin auszurauben und hält sie längere Zeit in ihrer Gewalt! Ungepixelte…

Posted by Polizei Niedersachsen Fahndung on Utorak, 11. Septembar 2018.

Kako se navodi u saopštenju, jedan od napadača, star je oko 30 godina, mišićav i visok oko 1,80 metara. Ima tamno smeđu kosu do ramena i gustu bradu. U vreme napada nosio je crvenu majicu, tamno crvenu jaknu i crne patike.

Drugi napadač ima oko 25 godina i malo je nižeg rasta, ima dužu smeđu kosu i brkove. Imao je žuto-narandžastu majicu, sive pantalone i zelene patike.

Kako je navela žena koju su oteli, obojica pričaju nemački s malo čudnim akcentom, a navodno su razgovarali na srpskom, prenosi Blic.

(NDR.de)