Predsjednik DNS-a Marko Pavić večaras (12.09.2018.) je u Čirkin polju, kod Prijedora rekao  da vjeruje u kandidate DNS-a koji su na listi na Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom PS BiH i da oni mogu realizovati program DNS-a.

„Program je sačinjen od vizija i ideja. Došlo je vrijeme da DNS učestvuje više u vlasti Republike Srpske. Hoćemo da imamo premijera i da imamo više uticaja na investiranje. Želimo da pokažemo kako DNS to zna da radi. Primjer je na našem gradu,Prijedoru, koga smo gradili i izgradili po mjeri građana, tako hoćemo i u Republici Srpskoj. Ko je čuvao prirodna dobra, pa, naravno DNS“ rekao je lider DNS-a ističući da se DNS ponosi svojom prošlošću, da ima sadašnjost ali da nam treba i budućnost i stabilna država.

„Podržite DNS jer imamo viziju kako da razvijamo Republiku Srpsku. Naš slogan je odgovorno, tako nastupamo prema Mjesnoj zajednici, prema opštini, penzionerima, građanima, prosvjetnim radnicima, svima,“ rekao je Pavić okupljenim mještanima ovoga naselja, članovima i simpatizerima DNS-a.

O programu DNS-a i  njegovom značaju u svim segmentima a posebno  na relaciji Srpska-BiH, govorio je  Dragutin Rodić, nosilac liste kandidata za Predstavnički dom PS BiH. Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva građana na predizbornu tribinu DNS-a, što je, po njemu, garancija da DNS  ide punim jedrima prema cilju a to je 15 poslanika u NS i dva na nivou BiH.

„Najveća naša pobjeda u proteklom periodu je Republika Srpska. Zato DNS ide u dva pravca: jaka Srpska sa vladavinom prava, stabilna i ekonomski sigurna RS a drugi pravac je Parlamentarna skupština i zaštita Republike Srpske u institucijama BiH. Srpska se brani u Sarajevu, brani se slogom i odgovornošću kandidata koji budu izbarani za Parlament“ rekao je Rodić, dodajući da samo jaki i složni, kao što su ljudi u DNS-u ,mogu uspjeti.

„Mi smo ti koje viđate svaki dan, možete nas hvaliti i kritikovati. Mi smo oni koji dobro znaju šta su običaji i tradicija. Najbolja stranka u RS je DNS“ rekao je Rodić.

Duško Ivić, nosilac liste kandidata za NS RS večeras je rekao da ukoliko se podrže članovi i program DNS-a, Srpska će izgledati drugačije i neće biti svađalačke politike kao sada.

„ Mogli ste vidjeti kako srpske stranke pokušavaju blokirati instutucije RS, a mi to nismo mogli dozvoliti. DNS je uspio da formira brojne ustanove, razmišljao o važnim projektima kao što je autoput, nije bilo lako, ali smo uspjeli. To je ono što smo obećali i ispunili. Ako DNS dobije vaše povjerenje bavićemo se još više ekonomijom, vladavinom prava, popravićemo demografsku sliku, zaštiti naša prirodna bogatstva i naravno nacionalne interese“ rekao je Ivić i pozvao da se podrže kandidati Demokratskog narodnog saveza za Narodnu skupštinu RS.

Okupljenim mještanima večeras su se obratili kandidati DNS Prijedor za NS RS Mirko Sovilj,Slađana Radaković i Slavica Popović.