Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je tokom avgusta na području ove uprave evidentiran 21 migrant.
Ivanić je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je u ovoj oblasti ostvarena saradnja sa Službom za poslove sa strancima – Terenskim centrom Banjaluka i pripadnicima Granične policije BiH.

“Mi preduzimamo sve planirane mjere i radnje prilikom humanitarnog tranzita preko naše teritorije, poštujući zakonske odredbe i principe humanosti, a u skladu sa zaključcima Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske”, rekao je Ivanić.

On je dodao da je, uprkos tome, stanje bezbjednosti u Prijedoru u avgustu bilo povoljno i da je rasvijetljenost krivičnih djela 91 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović naveo je da su u avgustu evidentirana 92 krivična djela, dok je rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu 76,5 odsto.

Broj povratnika u izvršenju krivičnih djela je u padu za 88,9 odsto, a evidentirana su dva maloljetna izvršioca krivičnih djela.

“Kada je riječ o krivičnim djelima protiv imovine, evidentirano je ukupno 41 krivično djelo, od čega teških krađa i krađa 26 ili za 23,5 odsto manje u odnosu na uporedni period prethodne godine, dok rasvijetljenost ovih krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 77,4 odsto”, naveo je Mikanović.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirana su tri krivična djela, dok materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 116.000 KM.

Načelnik Sektora policije Sretoja Vujanović naveo je da je u avgustu u oblasti javnog reda i mira ukupno evidentirano 45 prekršaja ili za 30 odsto manje u odnosu na isti period lani.

“U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je ukupno 2.338 prekršaja, te 108 saobraćajnih nezgoda ili pet odsto manje u odnosu na uporedni period prethodne godine, a u avgustu su evidentirane tri saobraćajne nezgode u kojima su tri lica smrtno stradala”, naveo je Vujanović.

Iz saobraćaja je isključeno 287 vozača, od kojih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 224, dok je zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje isključeno njih 49, zbog alkohola u organizmu uhapšeno je i zadržano 19 lica.