U Hodbini kod Mostara, gdje je na tamošnjem mjesnom groblju jučer usljed detonacije za sada nepoznate eksplozivne naprave smrtno stradao povratnik Ljubomir Kajgo zvani Ljubo (76), i jučer su istražitelji pretraživali teren i vršili, kako nam je rečeno, određene pretrese.

Paralelno, na saslušanje u MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona dovedeno je više osoba, uglavnom mještana Hodbine, a obavljena je i obdukcija tijela stradalog Kajge.

Dežurni kantonalni tužilac nam je kratko rekao da će vještačenja pokazati o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi. Također, rekao nam je da će više informacija o ovom događaju biti poznato nakon svih neophodnih istražnih radnji, ali i vještačenja automobila Peugeot, kojim se Kajgo iz sela dovezao na groblje da očisti grobnice svojih predaka.

Podsjetimo, nakon eksplozije Kajgo je uspio doći do svog automobila, pored kojeg se srušio i izdahnuo. Neslužbeno saznajemo da je zadobio povrede u predjelu grudi i glave, ali i da je, najvjerovatnije, eksplozivna naprava bila postavljena u groblje.  Kako su mještani ispričali, Kajgo je govorio da je groblje na njegovoj zemlji te se zbog toga žalio i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Avaz