U novom naselju Janjić Pumpa kod Prijedora, večeras (13.09.2018.) je održana predizborna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati izborne jednice 301 za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom PS BiH.

Nosilac liste za NS RS Duško Ivić je rekao da  je DNS treća stranka po snazi i da će DNS  poslije izbora formirati vladu RS,graditi Prijedor,  regiju i Republiku Srpsku.

„Demokratski narodni savez je velika porodica, treća po snazi u RS, koja je jaka kako u Prijedoru, tako u Hercegovini, Romaniji i Bijeljini i zato sa sigurnošću možemo reći da  ćemo biti najjača stranka i odgovorno  učestvovati u vlasti“, rekao je Ivić, dodajući da se poslanici DNS-a bore u Narodnoj skupštini RS da grad Prijedor izgleda bolje, da izbjeglička naselja izgledaju uređenija.

Prisutnima se obratio i Milenko Đaković, predsjednik GO DNS-a Prijedor, rekavši da je DNS stranka koja je saborna, koja okuplja, koja miri,ne pravi probleme već ih rješava.

„DNS je uvijek bio  na stanovištu da se brani i odbrani Republika Srpska kako u ratu tako i u miru. Za mnoge krupne odluke koje su donesene na štetu RS, DNS je uvijek protiv. Republika Srpska se brani u Parlamentarnoj skupštini BiH, zato je potrebno da dobijemo podršku  za obje liste, kako za Narodnu skupštini RS tako i za Parlamentarnu skupštinu BiH“, rekao je Đaković.

Na predizbornoj tribini DNS –a u novom naselju Janjić Pumpa  su govorili Duško Miletić,  Dijana Šobot i Slavica Popović, kandidati DNS-a  za NS RS, ističući da ciljeve i viziju DNS-a sprovode sa ponosom te da će se odgovorno zalagati za poboljšanje ekonomskog, obrazovnog, društvenog i zdravstvenog sistema.