Drvoprerađivačka kompanija „Lipa drvo” donirace sportsku opremu fudbalskim klubovima „Omarska“, „Rasavci” i “Gomjenica“. Domeniko Kora, direktor „Kora grupe“, čiji dio je i „Lipa drvo”, rekao je da je ovo način da se, na neki način, oduže sredini u kojoj posluju.

– Srećan sam što imam priliku da se zahvalim cijelom Prijedoru koji nam je bio dobar domaćin u 15 godina, koliko ovdje poslujemo – izjavio je Kora.

Šaša Bursać, direktor Šumskog gazdinstva Prijedor, rekao je da mu je bilo izuzetno drago kada su mu se javili predstavnici ove kompanije sa pomenutom idejom.

– Oni su predložili da se oprema donira fudbalskim klubovima i ja sam izabrao klubove koji su se nama obraćali za sponzorstvo. Nažalost, mi često nismo u mogućnosti da im izađemo u susret, pa smo se opredijelili da im pomognemo na ovaj način – naveo je Bursać.

Direktor kompanije „Lipa drvo” Zorica Savić rekla je da je ovo preduzeće koje prepoznaje značaj ulaganja u zajednicu, naročito u mlade.

– Planirali smo da doniramo opremu u vrijednosti 7.000 KM za kopačke, dresove i lopte. Vidjećemo šta je kom klubu najpotrebnije, pa ćemo u skladu s tim i da ih podržimo – pojasnila je Savićeva.

Predstavnici klubova više su nego zahvalni na donaciji. Kako kažu, teško je doći do dovoljne količine novca da bi oprema za fudbalere bila u dobrom stanju. U ovim klubovima se nadaju da će i drugi privrednici da se povedu za ovim primjerom, te da će više ulagati u sport u Prijedoru.

RTRS