Oduzeta djeca roditeljima iz Mostara koji su BEBU BACILI U ŽBUNJE

Jeziva priča o tome da je bračni par iz Gruda u žbunje i kamenjar pored ceste Mostar – Čitluk bacio svog novorođenog sina, potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Plač zdravog novorođenčeta, bačenog u korpi na lokalitetu Kobilovača u mjestu Miljkovići, niko, nažaost, nije čuo, a očito je to bio monstruozni plan, smišljen u glavi Miroslava Š. (56), koji je, prema pouzdanim informacijama, sumnjao da ga je 28 godina mlađa supruga M. Š. prevarila i da on nije otac djeteta.

Dječak je rođen 1. septembra u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, a kad se približio trenutak da njegova supruga bude otpuštena, 6. septembra, odlučio je staviti tačku na sumnju koja ga je izjedala.

Umjesto prema Žovnici i svojoj kući, suprugu i bebu povezao je cestom prema Čitluku, vjerovatno misleći da će na taj način prikriti tragove svog zlodjela.

Kakva je uloga njegove supruge, s kojom, inače, ima troje djece od dvije, tri i četiri godine, za sada je nepoznato. Ali, kako nezvanično Avaz saznaje, upravo se ona slomila pod pritiskom svoje porodice na brojne upite o tome šta se dogodilo s bebom. Tako je i slučaj, dospio u ruke policije, koju je o ovom užasu obavijestio njen otac.

Gruđanski policajci odmah su po saznanju u srijedu u 10.45 alarmirali svoje kolege iz Mostara, nakon čega je u žbunju pronađen leš novorođenčeta, a Miroslav Š. je odmah lišen slobode.

On je juče, nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, gdje je skoro sat i po ispitivan.

Obavljena obdukcija

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg juče je obavljena i obdukcija tijela mrtvog novorođenčeta, ali je u Tužilaštvu HNK kratko rečeno da će informacije o svemu biti poznate nakon svih neophodnih istražnih radnji.

Djeca ovog bračnog para su, nakon njihovog gnusnog čina, u nadležnosti Centra za socijalni rad Grude. Majka novorođenčeta nije lišena slobode, za sada je, od nje uzeta samo izjava.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tokom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

–  Maloljetnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, u skladu sa Članku 147. i 150. porodičnog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru –  kazali su iz ove ustanove.

Srpskainfo

Preporuka

ZBOG 100 KILOGRAMA KOKAINA UBIO HRVATA Ko je kontr...
views 103
Hrvatski državljanin Ivan Serdarušić (62), kojeg je plaćeni ubica iz Srbije Čaba Der (38) likvidirao u restoranu u Amsterdamu, bio je poznat kao kontr...
KAMIONI SE PREVRĆU KAO IGRAČKE Na ovom MOSTU U BiH...
views 174
KAMIONI SE PREVRĆU KAO IGRAČKE Na ovom MOSTU U BiH priroda danas pokazuje svu svoju snagu (VIDEO) https://www.facebook.com/bljesak.info/videos/1230...
TEŠKA NESREĆA U BUSOVAČI Povrijeđene dvije osobe, ...
views 57
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5 sati kod Doma zdravlja u Busovači dvije osobe su teško povrijeđene. Naime, nako...
Azinović: Na ratišta u Siriju i Irak otišlo 240 pu...
views 28
Na ratišta u Siriju i Irak iz BiH je otišlo oko 240 punoljetnih lica od kojih je oko 180 muškaraca i 60 žena koje su sa sobom povele i oko osamdesetor...
Holanđani nude 20.000 eura za informacije o ubici ...
views 90
Kad je 2017. uhapšen u Sarajevu, nije egzistirala potjernica za njim Policija u Holandiji traga za profesionalnim ubicom Čabom Derom (38) iz Subo...
Stravična nesreća, jedna osoba poginula FOTO
views 316
U mjestu Memići kod Karanovca, desila se teška saobraćajna nesreća. Kako saznajemo, u sudaru su učestvovali autobus i automobil. Nezvanično ...