Pavić: DNS će pokazati svoju snagu na izborima

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da ova stranka odlično stoji na terenu i da rejting nije bio nikada bolji u ovom dijelu predizborne kampanje, te da zbog toga očekuju najbolje rezultate od osnivanja stranke.
“Na izborima će se sve pokazati i DNS će tada pokazati svoju snagu”, istakao je Pavić za Srnu.

Na pitanje šta je osnova poruka sa kojom DNS izlazi pred birače, Pavić kaže da je DNS zvaničnu poruku napravio tako da je ona široko postavljena, ali i znači mnogo – “Odgovorno”.

“Odgovorno prema Republici Srpskoj, odgovorno prema građanima, odgovorno prema ekonomiji, odgovorno prema svim kategorijama našeg stanovništva. Mi i sada imamo dobre propise, ali nam nedostaje odgovornost da realizujemo te propise. Upravo iz tog razloga smo stavili odgovorno da bi se na svim nivoima odgovornost popravila, da bi ljudi svoje funkcije vršili odgovorno, a kada ih tako vrše, onda je uspjeh sasvim zagarantovan”, konstatovao je Pavić.

On je naglasio da DNS vodi svoju politiku koja je umjerena, koja je za konsenzus i dogovor.

“Mi, jednostavno, smatramo da su argumenti ono što se mora prezentovati građanima i na bazi čega oni mogu odlučiti. Mi nećemo odustati od naše kampanje i mi smo takvi od svoga osnivanja. Treba voditi takvu kampanju da se poslije izbora može komunicirati, da se može napraviti konsenzus sa svima. Ako neko misli da bi DNS mogao biti taj činilac koji može doprinijeti smirivanju tenzija, mi smo uvijek spremni na to”, kaže Pavić.

Govoreći o tome šta građani mogu da očekuju od 8. oktobra, lider DNS-a smatra da će taj datum donijeti određene novosti u smislu većeg učešća DNS-a u vlasti, a to će značiti i veći uticaj građana na donošenje odluka.

“Nadam se da će nakon izbora, a što je i najvažnije, naš pogled, konačno, biti usmjeren naprijed. Da se nećemo više vraćati u prošlost, da nećemo tražiti mane i greške iz prošlosti, nego da ćemo se okrenuti budućnosti i da ćemo generacijama koje dolaze širom otvoriti vrata”, ocijenio je Pavić.

On je podsjetio da je DNS potpisao sporazum sa koalicionim partnerima, SNSD-om i SP-om, i tim sporazumom su podržali zajedničke kandidate za funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH i rekli da to daje SNSD.

“U sporazumu stoji da ostale funkcije, među kojima je i predsjednik Vlade Rrpublike Srpske bira stranka koja poslije SNSD ostvari najbolji izborni rezultat. Mi očekujemo da ćemo ostvariti taj rezultat i očekujemo funkciju predsjednika Vlade. Uvjeren sam da će DNS dobiti toliku podršku građana da se može nositi sa problemima sa kojim treba da se nosi Vlada, predsjednik Vlade i ostale institucije u Republici Srpskoj”, ocijenio je Pavić.

On smatra da budući predsjednik Vlade treba da bude iz DNS-a, a to bi mu garantovalo da će moći svoje znanje korisiti za dobrobit svih građana.

“Predsjednik vlade je jedna vrlo složena i teška funkcija. Mi imamo ljude koji mogu obavljati tu funkciju. Srednjih godina, mladih, ali već iskusnih, dokazanih ljudi… S obzirom da smo mi ekonomiju i zapošljavanje stavili na prvo mjesto u našem programu logično je da bi na čelo Vlade trebalo da dođe čovjek kojem će u fokusu biti upravo ekonomija”, smatra lider DNS-a.

On je rekao da će ukoliko DNS bude došao u poziciju da predloži premijera, ova stranka bi ponudila ekonomistu, odnosno dokazanog privrednika.

Prema njegovom mišljenju, predsjedniku Vlade treba omogućiti više slobode, treba mu dati podršku, učiniti ga odgovornim za poteze koje vuče Vlada i sigurno je da više ekonomije treba u Vladi.

 

Preporuka

Bjelica najavio kandidaturu za predsjednika SDS
views 11
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica najavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDS-a na predstojećim unutarstranačkim izborima. Bjelica je rekao...
Ugradio sam pola života u izgradnju stranke
views 11
Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, jedan je od najglasnijih i najoštrijih kritičara aktuelnog rukovodstva Srpske demokratske stranke (SDS). Bjelica od ...
Usijane strasti u SDS-u, pljušte međusobne uvrede ...
views 55
Visoki funkcioneri SDS sve su sigurniji da je stranci potrebno novo rukovodstvo, a počele su da pljušte i međusobne uvrede. Strasti su, po svemu ...
Kovačević: SNSD-u narod dao ključ za formiranje vl...
views 25
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je toj političkoj partiji ključ za formiranje vlasti dao narod, odnosno građani Republike Srpske,...
Bjelica: Vratimo SDS načelima i programu
views 15
Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac, piše u tekstu objavljenom na njegovom blogu pod nazivom "Vratimo Srpsku demokratsku ...
Vukanovićevi novi prijatelji
views 101
Spisak njegovih prijatelja je podugačak. Iznenadi nas svako malo Nebojša Vukanović novim poznanstvom. I drugarstvom. Nije bitno što se radi uglavnom o...