Opštinski sud u Sarajevu naredio je ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da zbog klevete mora isplatiti v. d. glavne tužiteljke Gordani Tadić 3.000 maraka s uračunatim kamatama, počevši od 11. avgusta prošle godine, saznaje “Avaz“.

Mektić je dužan Tadićevoj nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.109.05 KM, ali i javnu izreku ove presude na Radio-televiziji BiH u emisiji Dnevnik 2, nakon što ona bude pravomoćna.

Tadićevu je ovom postupku zastupao sarajevski advokat Senad Pizović, a tužba je podnesena 11. avgusta prošle godine zbog niza neistina koje je 17. jula 2017. na pres-konferenciji ministar Mektić iznio na njen račun.

Glavna tužiteljka je nakon Mektićevih neistina prošle godine od Visokog sudskog i tužilačkog savjet BiH (VSTV) i Savjeta ministara BiH tražila da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem njene zaštite kao nosioca pravosudne funkcije i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH prošle godine je takođe rečeno da su svi Mektićevi navodi neosnovani i apsolutno neistiniti i usmjereni na njenu ličnu i profesionalnu diskreditaciju.

Autor: dnevni avaz