Mali Dušan Todorović (4), teško oboleo od karcinoma neoblasma, odleteo je večeras avionom Vlade Srbije uz pratnju lekara Dečje bolnice u Tiršovoj u Barselonu na lečenje. Dečak za kojeg se moli cela Srbija prethodno je iz Svilajnca prevezen helikopterom MUP-a Srbije do Beograda, a svojom hrabrošću zadivio je pilote.

Mali heroj se, kako saznajemo, nije plašio tokom leta helikopterom do Beograda, a pre nego što će ući u avion “lir džet” koji je ustupila Vlada Srbije kako bi dečak otputovao u Španiju, pilot helikoptera skinuo je sa svoje uniforme značku orla i dao je Dušanu uz rešenicu:

– Ovo ti je zato što se nisi plašio letenja i zato što si bio pravi pilot.

Borba za život dečaka podigla je Srbiju na noge, ujedinivši stanovnike u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje. Novac za njegovo lečenje uplaćen je ranije danas na račun klinike u Barseloni.

– Sve je završeno. Sakupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici – rekao je ranije danas za “Blic” Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije “Podrži život”.

Blic.rs