Kandidat Partije demokratskog progresa za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima i aktuelni odbornik banjalučkog parlamenta Draško Stanivuković, vjerovali ili ne, budući je predsjednik ove opozicione partije Republike Srpske. Na tu funkciju stupiće čim se završe opšti izbori.

Za tako brzu političku karijeru mladog PDP-ovca, Draško Stanivuković treba da zahvali po najprije svom ocu Goranu koji slovi za jednog od bogatijih  ljudi u Banja Luci.

Njegov otac nije žalio para da ispuni želju svom ambicioznom sinu koji mu je jednog jutra zavapio: “Tata kupi mi partiju”.

Nekada su, kako to pjesma kaže, djeca pjevala “Tata kupi mi auto, bicikl i romobil….” no vremena se mjenjaju i danas bi pojedinci da imaju i svoju partiju?! Da bi ispunio želju sinu, otac je ne časeći časa odlučio da kupi PDP, jer bi puno vremena potrošio da osniva  novu partiju.

Glavna veza izmedju starijeg Stanivukovića i PDP-a je bio  potpredsjednik partije Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, koji je u dogovoru sa aktuelnim predsjednikom PDP—a Branislavom Borenovićem i počasnim predsjednikom Mladenom Ivanićem dogovorio prodaju većinskh akcija PDP-a, zašta su sva trojica dobila veliku svotu novca, ali  uz potpisane lične mjenice koje  stariji Stanivuković drži u svojoj ladici, kako bi ih mogao aktivirati ako mu sin ne postane predsjednik stranke. Uspjeli su starijeg Stanivukovića da ubjede da je Draško mlad da bude odmah sad predsjednik, ali da će to biti, “samo dok izbori prodju”.

Zašto je Igor Crnadak vozio mladog Stanivukovića “sve sa kamenjem” pre neki dan u Čelinac, gdje Draško, budući predsjednik partije htio, “mirno i dostojanstveno da izrazi politički stav” kamenjem a nedaleko od Milorada Dodika i Željke Cvijanović?

Zašto su mladog PDP-ovca nakon Čelinca dočekali i sjatili se oko njega  u Banja Luci, Mladen Ivanić i Branislav Borenović?

Zašto je tako mladi PDP-ovac u prisustvu ove trojice uvijek u centru pažnje? Zato što je većinski vlasnik PDP-a.  Zato ga je aktuelni lider Borenović morao voditi i u Njemačku na predizborni skup Hrišćansko demokratske unije,zato  ga često vodi u Njemačku razvojnu agenciju u Beogradu gdje se dogovaraju kako rušiti aktuelnu vlast u  Republici Srpskoj ….itd…itd.

No sve ovo navedeno nije mrsko ni Borenoviću, ni Crnadku ni Ivaniću. Oni se ponašaju veoma pragmatično. Svjesni da im nisu neke velike šanse na predstojećim izborima, za svaki slučaj su se  obezbjedili. Prodali su partiju. Realno govoreći oni su je i pravili.

Draško Stanivuković, mladi milioner koji sebe voli da naziva, “borcem za bolje sutra” ozbiljno se priprema za preuzimanje funkcije predsjednika PDP-a, posle izbora. Dnevno troši oko 1000 eura na svoju promociju na Fejsubuku i društvenim mrežama, što je za njega sitna para.

Iz pouzdanih izvora saznajemo i da priprema feštu kada od Borenovića bude preuzimao predsjedničku funkciju Partije demokratskog progresa. Neki kažu da će biti u tu svrhu pripredjena i žurka na kojoj će glavna zvijezda biti folk starleta i pjevačica Goga Sekulić, koja je inače, kako voli da se pohvalli budući predsjednik PDP-a, snimala spot u njegovoj višemilionskoj kući.

Tako je Drašku Stanivukoviću, otac ispunio želju i kupio mu partiju. Da li će se na tome završiti pitanje je s obzirom na ambicije mladog Stanivukovića.

Infosrpska