Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će Srbija do kraja godine kupiti naoružane bespilotne letjelice za svoju vojsku.

On je rekao da Srbija prvi put kupuje te letjelice zato što štiti svoju zemlju i obezbjeđuje sigurnost za svoje građane.

Podsjetivši da večeras, sa velikom delegacijom, putuje u posjeti Kini, Vučić je izrazio nadu da će iz Pekinga donijeti dobre i važne vijesti za državu.

On je naveo da je ovo najveća delegacija Srbije koja putuje u Kinu i da će tamo potpisati važne sporazume za RTB Bor i Zrenjanin.

“Da biste razumeli koliko je značajan ugovor sa Ziđinom /koji je kupio RTB Bor/, nama će se to osetiti u 2020. godini sa dodatnih 1,5 rasta BDP na godišnjem nivou. To je ono što mi ne možemo i nemamo novca”, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je posebno srećan što su najmoćnije kineske kompanije najavile da žele da razgovaraju sa Srbijom.

Vučić je izrazio nadu da će Srbija “u jednoj od naredne tri godine” barem jednom biti najbrža u Evropi po rastu.

“Dobro ste me čuli, u Evropi ne u regionu. Sad smo drugi jer Irsku ne možemo da stignemo. Ali sve druge možemo da stignemo i pobeđujemo”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da se peti put sastaje sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom i da je to velika čast za “malu zemlju” kao što je Srbija.

SRNA/RTRS