Tinejdžer J. Đ. (16) iz Aleksinca napadnut je iz čista mira u subotu uveče kada je oko 23 časa uboden nožem u stomak. Dvojica napadača potom su napala i starca!

Međutim, dvojica napadača iste večeri pretukla su i izbola čak 17 puta Miodraga V. (58). Tinejdžer je odmah nakon zbrinjavanja u aleksinačkoj bolnici otpušten na kućno liječenje, dok je Miodrag koji je zadobio teške tjelesne povrede takođe na svoj zahtjev napustio bolnicu, piše Blic.rs.

Kako saznajemo, ni A. Đ. ni Miodrag V. ne poznaju svoje napadače i ne znaju iz kog razloga se uopšte desio napad.

Šesnaestogodišnjak je ispričao da pretpostavlja da napadači imaju oko tridesetak godina i da su ga prije napada upitali zašto ih gleda dok je sjedio na zidu, te je mladić odmah okrenuo glavu.

– Jedan od njih me je zgrabio da me spusti sa zida na kome sam sjedio. Moja djevojka je bila pored mene i skočila je na njega, ali je pala, kada je pokušala da ustane, udario ju je laktom. Krenuo sam na njega da bih je odbranio i osetio udarac u stomak. Nisam znao u tom trenutku da sam uboden nožem sve dok nisam vidio krv, onda smo pozvali Hitnu pomoć – priča A. Đ

Majka dječaka, koja je zdravstveni radnik, kaže da je sreća što nož nije ušao dublje.

– Dok sam bila u bolnici zbog sina, doveden je i taj drugi čovjek koga su napali, lice mu je bilo neprepoznatljivo. Taj momak koji mi je napao dijete je prije nekoliko dana bio zbrinut u bolnici zbog povreda koje je zadobio, mnogo sam zabrinuta za svog sina – priča majka dječaka.

Pretučeni Miodrag V. nije želio da govori iz straha od osvete, samo je potvrdio da napadače ne poznaje dok je krio izubijano lice. Policija je saopštila da se intenzivno radi na otkrivanju napadača.

Da podsjetimo, prije samo dva dana uhapšen je Ivan K. (21) koji je izbo nožem Nenada Đurića, predsjednika ženskog rukometnog kluba u Aleksincu.

Motiv napada, navodno, nalazi se u tome što se Đurić javnosti obratio otvorenim pismom u kom je obijelodanio da mještane ovog grada nekoliko mladića učestalo maltretira.

– Po završetku treninga pošao sam kući. Iza sportske hale, kod stepenica, video sam ljude, mislio sam da su prolaznici. Onda je jedan potegao nož. Uspeo sam da ga odgurnem, ali me je ubo nožem u grudi. Krenuo sam da bežim jer su me pojurila još trojica napadača…”.