SNSD je uputio Centralnoj izbornoj komisiji BiH /CIK/ dva prigovora povodom izjave kandidata SDS-a za predsjednika Republike Srpske Vukote Govedarice i teksta Radio-televizije “BN” u kojima su na najmonstruozniji način oklevetali i uvrijedili kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske Željku Cvijanović, rečeno je danas Srni u SNSD-u.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da su prigovori upućeni juče i danas, na osnovu Izbornog zakona BiH.

“U potpunosti razumijem da svaki kandidat, pa čak i onaj koji nema šansu, ima želju da pobijedi na izborima, ali ne mogu da shvatim da se koriste ovakva sredstva i najmonstruoznije uvrede i laži koje ljudski mozak može da smisli. Savez za promjene, predvođen SDS-om, u posljednjih 12 godina nije uradio ništa čime bi mogao da se pohvali građanima Srpske, niti je ikada imao bilo kakvu ponudu za njih i upravo zato se koriste ovakvim monstruoznim klevetama i lažima”, istakao je Kovačević.

On je pozvao stranke okupljene oko SDS-a da se vrate normalnoj političkoj kampanji.

“Sa ovim što rade politička kampanja postaje najcrnja i najnegativnija u istoriji Republike Srpske, iako smo svjesni da su zakasnili i da će na izborima pretrpjeti, upravo zbog političke kampanje, najbrutalniji poraz u svojoj istoriji. SNSD nastavlja da radi i gradi Republiku Srpsku i obilazi sve opštine i gradove da bi ih učinio boljim, naprednijim i modernijim”, zaključio je Kovačević.

SRNA/ATV