U Prijedoru će u petak, 21. septembra, za saobraćaj biti zatvoreno nekoliko ulica u centru grada, povodom obilježavanja Evropske kampanje “Dan bez automobila 2018”.
Ulice Miloša Obrenovića, Akademika Jovana Raškovića, Nikole Pašića, kao i dijelovi Zanatske i Svetosavske ulice biće zatvoreni za saobraćaj od 11.00 do 14.00 časova.

“Cilj akcije je promovisanje alternativnih vidova saobraćaja tako što će se bar jedan dan u godini ljudi koristiti biciklima i pješačiti umjesto da koriste automobile”, navedeno je u saopštenju iz prijedorske Gradske uprave.

Iz Gradske uprave Prijedor upućen je poziv građanima, učenicima, nevladinim organizacijama, te sportskim i ekološkim društvima da se navedenog dana priključe obilježavanju ovog značajnog ekološkog datuma i na taj način daju doprinos očuvanju životne sredine i očuvanju svog zdravlja.

Svjetski dan bez automobila obilježava se širom svijeta 22. septembra kada se dijelovi grada zatvore za automobile i toga dana se promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja na gradskim i vangradskim dionicama kako bi se doprinijelo razvoju ekoloških uslova života.