Prijedorska policija rasvijetlila je devet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, prolikom kojih je pričinjena materijalna šteta od 3.800 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
Policija je izvršila kriminalističku obradu više lica iz Prijedora i jednog iz Banjaluke zbog sumnje da su od 3. juna do 6. septembra izvršili navedena krivična djela, navodi se u saopštenju.

Utvrđeno je da je lice čiji su inicijali N.K. /48/ oštetilo prijemnik signala za rad kamera video-nadzora u vlasništvu grada Prijedor, čime je počinilo krivično djelo oštećenje ili uništenje javnih uređaja.

Za osumnjičeno lice M.Š. /60/ utvrđeno je da je počinilo krivično djelo krađa u marketu “Bingo” u Prijedoru, a za isto krivično djelo osumnjičeno je i lice M.B. /56/.

Utvrđeno je da je osumnjičeno lice V.M./58/ počinilo krivično djelo krađa u objektu privatnog vlasništva, a M.S. /28/ da je izvršilo produženo krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari u ugostiteljskom objektom i trgovačkoj radnji.

Izvršena je i kriminalistička obrada lica R.M. /41/ i utvrđeno je da je osumnjičeno lice izvršilo krivično djelo krađa na štetu privatnog lica.

Lice S.K. /49/ osumnjičen je za krivično djelo krađa iz ugostiteljskog objekta, dok je za osumnjičeno lice M.C. /20/ utvrđeno da je načinilo više oštećenja na putničkom automobili marke “mercedes” u privatnom vlasništvu.

Lice S.L./34/ osumnjičeno je da je izvršilo krivično djelo prevara na štetu lica iz Prijedora.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj protiv navedenih lica za počinjena krivična djela.