Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je srpski heroj i patriota koji se borio i dan danas se bori za očuvanje Republike Srpske, ističe se u saopštenju Koordinacije udruženja elitnih jedinica Vojske Republike Srpske dostavljenom Srni.

Povodom izjave Davora Dragičevića za federalne medije da je ministar Lukač, kako kaže, ratni zločinac, iz ove koordinacije naglašavaju da je Dragan Lukač heroj i borac čija je ratna, kao i poratna prošlost apsolutno čista, te da je bio primjer časnog srpskog borca.

“U njegovoj ratnoj biografiji nema mrlje. Dragan Lukač je bio naš saobrac koji je zajedno sa nama branio srpski narod, srpsku nejač i srpska vjekovna ognjišta i koji je kao mlad borac sedam puta ranjavan, čije posljedice osjeti i dan danas”, ističe se u saopštenju koje su podržali “Beli vukovi” sa Pala, Garda Šekovići, “Vukovi sa Drine” Zvornik, “Panteri” Bijeljina, Јedinica “Manda” iz Ugljevika, Specijalna jedinica “Peša” Brčko i “Vukovi sa Vučijaka” Prnjavor.

Iz Koordinacije udruženja elitnih jedinica Vojske Republike Srpske poručuju da je svaki napad na njihovog saborca i heroja, kao što posljednjih godina ne prestaje napad na njihovog saborca a danas ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i MUP Srpske – napad na otadžbinu za koju su se, kako ističu, grčevito borili, a mnogi od njih dali svoje živote i dijelove tijela.

“S toga, svima poručujemo, pa tako i Davoru Dragičeviću, čiju bol u potpunosti razumijemo, da ne možemo i nećemo dozvoliti da se bez argumenata blate oni koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske”, naglašavaju pripadnici ovih elitnih jedinica koje su djelovale u sastavu nekadašnje Vojske Republike Srpske.

Svaku prijetnju na urušavanje Republike Srpske, udare i napade na njene institucije, kao i časne i poštene predstavnike Srpske, kao što je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, poručuju iz Koordinacije udruženja elitnih jedinica Vojske Republike Srpske, braniće kao što su branili Republiku Srpsku u proteklom otadžbinskom ratu.

SRNA/RTRS