Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa izvođačem radova ugovor o izgradnji primarne kanalizacione mreže u naseljima Orlovača, Čirkin Polje i dijelu Industrisjke zone “Svale”, vrijedan 547.871 KM.
Ugovor je potpisan sa preduzećem “Niskogradnja Marjanović” koje je ovaj posao dobilo na tenderu i koji će raditi u saradnji sa preduzećem “Roko-komerc” iz Livna. Rok za završetak radova je 45 dana.

“Ovaj projekat je izuzetno važan jer rješava problem kanalizacije u područjima oko rijeka Miloševica i Gomjenica”, izjavio je novinarima Đaković.

On je dodao da je riječ o zajedničkom projektu grada Prijedora i Razvojnog programa UN /UNDP/ pod nazivom “MEG” koji traje 12 godina i na kraju svake godine, u skladu sa sprovedenim projektima, grad dobija 300.000 KM, a isto toliko mora i sam da obezbijedi.

Cilj “MEG” projekta je da pruži podršku demokratskom upravljanju i unapređenju kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou, sa posebnim fokusom na sektor privrede i okoline. Projekat podržava Vlada Švajcarske, a realizuje UNDP u partnerstvu sa jedinicama lokalne samouprave, te relevantnim institucijama entiteta i BiH.

Vrijednost prve faze projekta, čija je realizacija počela 2016. i trajaće četiri godine, iznosi oko 21 milion KM.

RTRS/prijedor24h