Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organlzovala je danas Info dan u Akcelerator pilot programu, namijenjenom početnicima u poslovanju koji imaju kreativne ideje i žele da pronađu tržište za svoje proizvode. Pilot program realizovan je u saradnji s Agencijom “PREDA- PD”, a sufinansiran je sredstvima EU. Marica Berić, rukovodilac Odjeljenja za strateško planiranje u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, kaže da program zbog kojeg su i organizovali Info dan predstavlja ogromnu podršku inovativnim početnicima u poslu.

“Očekujemo da će najviše zainteresovanih biti s područja regije Prijedor, mada imamo već kandidata s područja grada Banjaluka za dvoipomjesečni program, intenzivnu edukaciju, savjetovanje od strane iskusnih predavača koji dolaze iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i RS“, rekla je Berićeva.

Goran Rodić, projekt-menadžer Agencije za ekonomski razvoj „PREDA-PD“, naglašava daje vrijednost programa u povezivanju dva projekta koji se finansiraju iz istog programa kroz sredstva EU. Povezuju se i korisnici i stvara mogućnost da se ponudi ono što nudi projekat „Akcelerator“. Projekat sufinansira EU iz sredstava Evropskog regionalnog razvojnog fonda i instrumenta za predpristupnu pomoć u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

M.Z./Kozarski