Vođe ozloglašenog “kavačkog klana”, Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, locirani su u Nemačkoj.

Do ove informacije došla je policija iz Crne Gore, koja je potom ubrzo kontaktirala sa policijom ove zemlje kako bi razmenili informacije o kretanju “kavčana”, koji su nakon hapšenja Marija Miloševića u Prištini hitno promenili lokaciju.

Kako piše crnogorski list “Dan”, bezbednosne službe su došle i do podataka koje pasoše sada koriste vođe ovog ozloglašenog kriminalnog klana koji godinama ratuje sa “škaljarskim klanom” na ulicama Crne Gore i Srbije.

U policiji tvrde da je samo pitanje dana kada će oni biti uhapšeni, a glavni trag do njih su bili njihovi bliski rođaci koji se bave biznisom u Austriji i Njemačkoj.

Kako saznajemo, tajne službe su evidentirale više poziva i snimile nekoliko razgovora između vođa “kavačkog klana”, a neki od tih transkripta biće predmet dodatne istrage.

U međuvremenu je prikupljeno i dosta materijalnih dokaza o pranju novca od strane te grupe u inostranstvu. Policija sumnja da su u zapadnoevropskim zemljama pokušali da stave u legalne tokove novac zarađen od šverca narkotika.

U sklopu tog snimka objavljene su dve fotografije Radoja Zvicera. Na prvoj je, navodno, prikazano kako je Zvicer izgledao pre deset godina. Odmah zatim prikazana je skorašnja fotografija vođe “kavačkog klana”, snimljena nakon što je presadio kosu u Istanbulu.

U tom snimku je obelodanjeno da Zvicer sada koristi tuđi identitet i da ima lična dokumenta na ime Josip Babić.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Rale Zvicer, jedan od osnivača i vođa takozvanog kavačkog klana, krije se u zemljama EU pod lažnim imenom Josip Babić – 6.2.1979, Orašje, BiH, državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu.

Osoba čiji identitet Zvicer koristi u falsifikovanim dokumentima nikada nije vadila dokumenta BiH.

Takođe, u tom snimku su otkriveni detalji koji se odnose na kriminalno delovanje tog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste. Sve to je bilo predmet policijskih provera i većina objavljenih informacija se pokazala kao tačna.

Na tom snimku, vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze: Davorin Baltić, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović.

Takođe, objavljene su i njihove fotografije, uglavnom one koje se nalaze u njihovim zvaničnim dokumentima i koje javnosti nisu dostupne.

Da su u pitanju strogo poverljive informacije i podaci, koje građani ne mogu imati, govori i činjenica da je u snimku obelodanjeno da Predrag Knežević sada koristi lažno ime Desnica Miroslav, pri čemu je naveden broj pasoša, kao i lične karte, koji su izdati u BiH.

Policija je proverila te navode kod kolega u BiH i oni su se pokazali kao istiniti i umnogom su pomogli u lociranju odbeglih “kavčana.”

Blic.rs