Tukli su me, odvezli pored rijeke Bosne, naredili mi da se skinem i prijetili su mi da će me silovati, kazao je 47-godišnji A. M., paraglajderista iz Gračanice, koji iz straha za sebe i svoju porodicu nije želio da mu se otkrije identitet.

Prema njegovim tvrdnjama, sve se odigralo u noći sa ponedjeljka na utorak u Petrovu kod Doboja, a iza svega stoji, kako kaže, P. T. Prethodno ga je u jednoj kafani u Karanovcu kod Petrova pronašao P. T., koji je bio u društvu s još trojicom njemu nepoznatih muškaraca.

– Naredili su mi: “Ideš s nama.” Ubacili su me na zadnje sjedište između sebe u terenac P. T. i onda su me odvezli u dobojsko naselje Bare, gdje živi moj prijatelj S. L., takođe paraglajderista. I njega su tražili da se s njim obračunaju zbog toga što se druži sa mnom, ali su odustali, jer se na vratima pojavio njegov otac S. L. Zato su u njegovom dvorištu mene pretukli. Prvi me je udario P. T., a onda su me tukla i trojica njegovih pomagača – u jednom dahu kaže A. M, piše Avaz.

Tom prilikom je zadobio povrede, o čemu posjeduje i povredni list. No, njegovim mukama tu nije bio kraj, jer su ga potom odvezli do dobojskog sela Kostajnica, kod novog mosta Bare – Kostajnica, gdje su se zaustavili uz rijeku Bosnu.

– Tada su me izbacili iz vozila i naredili mi da se skinem. Počeli su mi prijetiti da će me silovati. U tom momentu su tim putem naišli ribari, a P. T. i pomagači su se prepali, sjeli u terenac i pobjegli. Ja sam se obukao, nekako se prebacio do policije u Doboju i prijavio napad, prijetnje i sve što sam preživio – zaključio je A. M.

Zvanična policijska informacija

Iz Policijske uprave Doboj potvrđeno nam je da je slučaj prijavljen u ponedjeljak. Pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj juče su saslušali više osoba sa područja Doboja, Petrova i Gračanice. Među njima su i krunski svjedoci – paraglajderista S. L. i njegov otac Z. L.

Srpskainfo