U danu kada je bolest Dušana Todorovića mobilisala cijelu Srbiju, u sate kada se vodila bitka za život četvorogodišnjaka iz Svilajnca, u moru onih koji su pokazali svoju humanost bile su i dvije studentinje Pedagoškog fakulteta iz Užica.

Beše to u subotu, po sunčavnom vremenu, koje bi mnogi njihovi vršnjaci potrošili na „kuliranje“ i „bleju“, a one su ga neplanirano iskoristile za plemenit gest.

Nije im bio „smor“ da šetaju Zlatiborom i Tarom sa kutijom za dobrovoljne priloge u rukama i traže pomoć za Dušana.

– Krenula sam na Taru da radim promociju za jednu firmu kako bi zaradila za džeparac, a sa mnom je, da mi pravi društvo, pošla i moja drugarica sa fakulteta Anđela Lelović – priča za Blic Katarina Vasiljković.

Katarina, Kraljevčanka, i Anđela, Bijelopoljka, studentkinje treće godine Pedagoškog fakulteta, na Tari su, tokom pauze na promociji, pročitale da se Srbija digla na noge i da se svuda prikuplja novac za dječaka.

Pozvale su kolege iz Unije studentara Užica i od njih dobile informaciju da se visokošloci organizuju da pomognu akciji prikupljanja novca na užičkom trgu. Željele su i one da se uključe, ali su u tim trenucima bile daleko od grada.

– Pošto imam iskustva sa promocijama rekla sam sebi: „Radim za razne firme, radim za sebe, ovoga puta ću da radim za najvrednije. Na praznoj kutiji u kojoj su bili proizvodi firme napisali smo markerom „Za Dušana“ i broj za SMS poruke. Međutim, kako je na Tari bilo malo ljudi, uglavnom starijeg svijeta, sakupile smo oko hiljadu dinara. Željele smo da damo veći doprinos – kaže Katarina.

Kada je promocija završena krenule su ka Zlatiboru, dokle im je firma koju je Katarina promovisala obezbijedila prevoz, a odavde su same morale da se snađu za dalje.

Po dolasku na Zlatibor pošle su prema autobuskoj stanici, ali ne da jure prevoz. Onu kutiju u kojoj je bila hiljadarka sa Tare ponijele su sa sobom, piše Blic.