Atmosfera na ulicama Banjaluke je zabrinjavajuća i sve više podsjeća na scenario u Makedoniji i Ukrajini, te se postavlja pitanje da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i haosa na ulicama, piše u tekstu koji je objavio portal Govori Srbija.

U tekstu se podsjeća da je Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, koji već mjesecima protestuje u Banjaluci prevodeći grupu Pravda za Davida, sinoć okupio pristalice ispred MUP-a Republike Srpske.

“Nekoliko dana ranije Davor je za bošnjačku TV Fejs optužio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je ubica i psihopata, a ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača nazvao je ratnim zločincom. Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. oktobra, dva dana pred izbore u Republici Srpskoj, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene”, naglašava se u tekstu.

U tekstu se podsjeća da je Dragičević u više navrata najavljivao da će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio, a sinoć je pred okupljenima rekao da je “David ubijen u zgradi MUP-a gdje je mučen čak šest dana”.

“Doskorašnji članovi grupe Pravda za Davida kažu da su višemjesečni protesti dobili očiglednu političku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”, dodaje se u tekstu koji je objavio portal Govori Srbija.

SRNA/RTRS