dav
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je u naselju Tukovi prisustvovao zvaničnom početku radova na sanaciji krovne konstrukcije na jednoj od šest zgrada gdje žive uglavnom izbjegla i raseljena lica i porodice iz reda boračkih kategorija.

” Ovo su objekti koji su građeni u skladu sa tadašnjim mogućnostima izvođača radova i u jednom kritičnom periodu raspuštanja kolektivnih centara i iseljavanja iz stanova gdje su živjele naše izbjeglice, povratnici i boračke kategorije građana”, izjavio je Đaković novinarima.
On je dodao da se nakon dvadesetak godona pokazalo da krovna konstrukcija nije u kvalitetnom stanju, da prokišnjava i da u stanovima zbog velike vlage prijeti i opasnost od požara u dodiru vode i elektro instalacija.
“Ovo su objekti u miješanom vlasništvu i to Ministarstva za izbjegla i raseljena lica, Ministarstva za boračko-invalidsku zaštitu i Grada Prijedora, međutim zbog hitnosti situacije grad se opredijelio da najkritičniji objekat interventno prekrijemo”, rekao je Đaković.
On je dodao da je vrijednost radova oko 26.000 KM, te napomenuo da je postignut dogovor da Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica riješi krovnu konstrukciju u objektu iste namjene i istih problema sa prokišnjavanjem koja se nalazi u LJubiji.
U Tukovima su danas bili predstavnici Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila koji su pozdravili ovu aktivnost Gradske uprave Prijedor te gradonačelnikov obilazak i gradilišta i porodica koje su , zbog propadanja krova, godinama imali problem prokišnjavanja.

prijedorgrad.org

Video:Kozarski