Pripadnici grupe “Pravda za Davida”, predvođeni kandidatima PDP-a na prodstojećim izborima Adamom Šukalom i Draškom Stanivukovićem, kandidatom SDS-a Nedeljkom Milakovićem, kao i članovima grupe “Restart Srpska”, pokušali su da upadnu u Policijsku upravu Banjaluka, tražeći da im se, kako kažu, prizna ko je ubio Davida.

Nakon što ih je policija zaustavila, okupljeni su se zadržali na platou ispred Uprave, poručujući da neće otići. Otac stradalog mladića, Davor Dragičević, rekao je da su, za sve što se od sada bude dešavalo, krivi MUP, predsjednik i kompletna vlast Srpske i da je, tvrde, cijela BiH protiv zločinaca i ubica.  Prethodno, nakon verbalnog sukoba Dragičevića sa jednim licem, policija je to lice privela. Srna saznaje da je riječ o Đorđu Marinkoviću iz Brčkog.

Na ovom skupu ponovo je verbalno napadnuta naša ekipa.

Članovi grupe ,,Pravda za Davida” nakon Trga Krajine uputili su se prema Policijskoj upravi Banjaluka, gde su pokušali da upadnu u zgradu uprave. Nakon što ih je policija spriječila, zadržali su se na platou tražeći da im se izruče direktor i ministar policije Darko Ćulum i Dragan Lukač. Okupljeni su ponovo verbalno napali našu ekipu.

Otac stradalog Davida, Davor Dragičević naveo je da mu je na Trgu smrću prijetilo jedno lice. Pored Šukala i članova “Restarta”, na skupu se pojavio i odbornik Draško Stanivuković sa svojim pristalicama, potvrdivši tako ranije navode da je skup politički motivisan.

Okupljeni su poručili da neće otići sa platoa Uprave i da će tu ostati do daljnjeg.

Cijelo ovo događanje za BN televiziju i njihov portal spada pod rubriku “izbori 2018”, gdje je i objavljeno da su se pripadnici grupe “Pravda za Davida” i građani okupili ispred Policijske uprave.

RTVBN - izbori

RTVBN – izbori