U okviru Književnih sureta, u organizaciji biblioteke „Ćirilo i Metođije“ održano je književno prijepodne – „Osamdeset mu je godina tek“ posvećeno osamdesetogodišnjici rođenja Dragana Kolundžije.

Dragan Kolundžija je rođen 1938. godine u selu Gornje Vodičevo, kod Novog Grada. Svojom poezijom Kolundžija oduvijek pokušava da poetizuje svijet u kojem živi i u kojem je živio.

U okviru 46. Književnih susreta na Kozari, nakon brojnih kulturnih manifestacija prethodnih dana, u prijedorskom pozorištu biće upriličena svečana akademija posvećena književnosti, Kozari i Gradu Prijedoru. Centralna manifestacija Književnih susreta biće održana sutra na Kozari polaganjem vijenaca na spomenik palih boraca i bistu Skendera Kulenovića, nakon čega će uslijediti Veliki poetski čas.

Direktorica prijedorske Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, Mara Ećim, rekla je da je značajno, kako za biblioteku, tako i za učenike, ugostiti i upoznati književnika koji iza sebe ima bogato poetsko stvaralaštvo.

-Naši pjesnici su po ostalim opštinama i gradovima, a mi imamo čast da osamdeseti rođendan Dragana Kolundžije obilježimo u Narodnoj biblioteci „Ćirilo i Metodije“ gdje je Dragan predstaviti svoj veliki opus, a sa nama su oni njemu najdraži, učenici srednjih škola.

I.P./Kozarski