Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložio je pritvor za lice A.K. u predmetu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića, potvrđeno je za RTRS. Nezvanično saznajemo da je riječ o Alenu Kukiću, koji radi kao inženjer u M:tel.

Saopštenje Okružnog javnog tužilaštva prenosimo u cijelosti:

U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođenog 1982. godine iz Banjaluke, stavio je dana 20.09.2018. godine prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i dalje intenzivno sprovodi istragu u ovom predmetu.

RTRS