Ove godine ne igra Rafael Nadal, a svoj nastup otkazao je Juan Martin Del Potro, čime je ekipa Europe postala veliki favorit. No već prvog dana teniski fanovi mogli su vidjeti jedan nesvakidašnji nastup…

Iako su mnogi bili skeptični uoči novog natjecanja, Laver Cup prošle je sezone opravdao očekivanja. ‘Federerovo’ natjecanje, koje nosi ime u čast velikog Roda Lavera, nakon Praga, ove godine održava se u Chicagu.

Ove godine ne igra Rafael Nadal, a svoj nastup otkazao je Juan Martin Del Potro, čime je ekipa Europe postala veliki favorit. No već prvog dana teniski fanovi mogli su vidjeti jedan nesvakidašnji nastup. Parove su za Europu zaigrali Roger Federer i Novak Đoković.

Nije im išlo sve po planu, izgubili su od Kevina Andersona i Jacka Socka, a pritom su shvatili da su malo ‘zakržljali’ u parovima:

– E zato mi ne igramo parove, brate – započeo je Fedex na prvoj pauzi između gemova, a Novak se nadovezao hvatajući zrak:

– Je*emti. Mislim da mi je srce stalo na tri sekunde – rekao je masirajući se po prsima, nakon čega su nastavili komentirati taktiku protivničkog para. Na kraju su izgubili 6-7, 6-3 i 10-6

Nakon prvog dana, Europa vodi 3-1 protiv svijeta. Drugi dan pobjeda vrijedi dva boda, a treći dan tri. Spektakularan meč drugog dana mogao bi biti onaj između Rogera Federera i Nicka Kyrgiosa.

24sata.hr