Pred fudbalerima Rudar Prijekora je jako važna utakmica u okviru sedmog kola Prve lige Republike Srpske, a izabranicima trenera Nedžada Žerića u goste dolazi zahuktali banjalučki Željezničar. Biće ovo zanimljiva utakmica na Gradskom stadionu u Prijedoru u kojoj će “rudari” juriti prvu domaću pobjedu, ali i prvi gol na svom bunjištu jer su sve dosadašnje pogotke u zvaničnim susretima, prvenstvenim i kup, postigli na terenima rivala.

-Sastaće se dvije najmlađe ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske, pune elana, kvaliteta i želje za dokazivanjem i mislim da će i naši, ali i Željini igrači pokazati i potvrditi svoj potencijal, odnosno da će biti prikazana kvalitetna prvenstvena partija. Za protivnika ćemo imati kvalitetan i rastrčan tim koji je u posljednja četiri kola dva puta remizirao i isto toliko puta pobijedio. Dakle i Banjalučani su u naletu, radi se o kolektivu čiji su igrači dugo na okupu i dobro se poznaju. Ipak, mi na temelju dobrih igara i rezultata u prethodne tri utakmice ulazimo sa dobrom atmosferom u meč sa Željezničarom, vjerujem da ćemo prikazati sve što znamo i umemo i da naša pobjeda neće izostati – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Rastko Rokvić i Nikola Marmat zbog težih povreda pauziraće do kraja jesenje sezone, Đorđe Rosić je napustio klub zbog poslovnih obaveza, Nebojša Mrkić se žali na jedan udarac u rame i trenirao je posebno, dok su se Stefan Mikić i Boban Živanić žalili na stomačne bolove.

-Imamo problema oko sastava i nastupićemo oslabljeni, ali bez obzira na to vjerujem svojim igračima i nadamo se da ćemo nastaviti pozitivan, pobjednički niz. Ovo je jako vana utakmica za nas – dodao je Žerić.

Golman Nemanja Petrović je takođe optimističan pred meč sa Banjalučanima:

-Kao što je šef Žerić rekao dolazi nam u goste mlada i poletna ekipa Željezničara, Banjalučani imaju kvalitet i treba da budemo oprezni. Čak su nas ovde i pobijedili u generalnoj probi 2:1, pokazali da su opasni, ali sada im poručujem da zaborave to jer bodovi ostaju u Prijedoru. Ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Digli smo se i psihički i igrački, ušli u pozitivnu seriju i nimalo ne sumnjam u našu pobjedu.

prijedor24h