Fudbaleri Rudar Prijedora protiv Željezničara iz Banjaluke ostvarili su prvi domaći trijumf (1:0) uz prvi gol na Gradskom stadionu u Prijedoru u ovoj sezoni koji je postigao Stefan Gavranović. Na taj način “rudari” Nedžada Žerića nastavili su pobjednički niz od četiri zvanične utakmice .

-Protiv Željezničara se osjetilo da smo u prethodnih desetak dana imali tri teške gostujuće utakmice tako da je umor učinio svoje, što se odrazilo na našu igru u prvom poluvremenu koja nije bila baš sjajna. Osim umora imali smo i pritisak, odnosno moranje da pobijedimo i u tim okolnostima u prvih 45 minuta nismo bili na nivou prethodnih igara. U nastavku smo više željeli pobjedu, ušli smo agresivnije i odlučnije u drugo poluvrijeme sa ciljem da dođemo do pobjede do koje smo na kraju i stigli, sasvim zasluženo, golom u 63. minutu koji je postigao Stefan Gavranović. Tokom svih 90 minuta bili smo bolji od Banjalučana i mislim da smo svojim odnosom zaradili čisto ova tri boda koja nam mnogo znače – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

U narednom kolu “rudari” su ponovo domaćini, u goste im dolazi Modriča Alfa, nekadašnji šampion i pobjednik Kupa Republike Srpske i BiH, klub koji se prošle sezone vratio u prvoligaški entitetski karavan.

-Ova pobjeda protiv Željezničara imaće tek potpuni efakat ukoliko je ovjerimo sa novim domaćim trijumfom i definitivno najavimo bez u gornji dio tabele. Susret sa Modričanima je za nas možda i važniji od ovog protiv Želje. Nećemo stvarati pritisak, imamo sedam dana da se u miru kvalitetno spremimo za izazove koji će nas čekati u tom meču. Želimo da ponovo obradujemo naše navijače – dodao je strateg prijedorskog prvoligaša Nedžad Žerić.

U Kupu Republike Srpske, osmini finala, Rudar Prijedor će igrati protiv premijerligaša Krupe kod kuće, a u osmini finala Kupa BiH gostovaće u Butorovića polju kod Konjica drugoligašu Federacije BiH Klisu.

prijedor24h