????????????????????????????????????

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković je  izjavio da su  poruke mještanima Velikog Palančišta i Republike Srpske  sa večerašnje (24.09.2018.) tribine DNS-a u Velikom Palančištu da je DNS saborna stranka i da DNS nema problema ni sa jednom drugom strankom.

”DNS će uvijek okupljati razjedinjene partije sa željom da se postigne što veći uspjeh za narod Republike Srpske”, poručio je Đaković.

On je mještanima ovog prijedorskog naselja poručio  da će se  u narednom periodu raditi na projektima razvoja, asfaltiranja puteva i rješavanja pitanja vodosnabdijevanja i povezivanja na gradski vodovod te  uređenje ulične rasvjete kako bi ovo naselje bilo i na taj način što bliže centru grada.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici  jedan Dragutin Rodić je izjavio  novinarima da je potrebno da  DNS na predstojećim Opštim izborima ostvari dobar rezultat  i na entitetskom i na nivou BiH kako bi se  realizovali brojni projekti i ostvarilo sve ono što je pozitivno i korisno za grad Prijedor.

”Tu, prije svega,  mislim na mogućnost korišćenja više sredstava i sa nivoa BiH i sa nivoa Republike Srpske ”, istakao je Rodić.

On je dodao da, kada se udruže tri budzeta lokalni, entitetski i državni  će biti moguća realizacija  mnogih  projekata koji su i u ovoj mjesnoj zajednici započeti i koji se realizuju već 14 godina.

”Prioritet će biti da u narednom periodu imamo više konsenzusa oko ključnih nacionalnih pitanja jer mislim da je našim građanima dosta stalnih konfrontacija i stalnih borbi i mislim da treba da ujedinimo pozitivnu energiju i rješavamo pitanja koja je trenutno moguće riješiti”, rekao je Rodić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici  jedan Duško Ivić je izjavio da se večerašnja tribina održava u naselju koje ima i dosta stanovnika koji su izbjegli na ove prostore i da  ovdje ima određenih infrastrukturnih problema koje treba rješavati.

”To su neka pitanja koja se ne mogu riješiti sa stanovišta lokalnog budzeta i nadamo se da će nas mještani ovog naselja podržati da sa većim kapacitetom uđemo u Vladu Republike Srpske i da sa nivoa Vlade riješimo ove infrastrukturne probleme”, rekao je Ivić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Dijana Šobot izjavila je da je potrebno donijeti konkretne  programe zapošljavanja i samozapošljavanja te promijeniti dosadašnju ulogu Zavoda za zapošljavanje.

”Potrebno je  da dodatnim podsticajima i formiranjem  posebnih fondova za poljoprivredu nastojimo omogućiti zapošljavanje i samozapošljavanje i ostanak ljudi na selu ”, istakla je Šobot dodajući da će DNS učiniti sve da u svakoj porodici ima bar po jedan zaposlen član.

”Kada je riječ o zapošljavanju bilo da se radi  o javnim ustanovama ili ne, osnovni kriterijum mora da bude nivo stručnog obrazovanja, sposobnost , iskustvo i dosadašnji rad jer ćemo na taj način spriječiti zloupotrebe i nepotizam”, zaključila je Šobot.

Na  večerašnjem predizbornom skupu u Velikom Palančištu predstavile su se i Slađana Radaković i Slavica Popović, kandidati DNS-a za Narodnu skupštini RS iz Izborne jedinice jedan.