Članovi advokatskog tima koji zastupa porodicu stradalog Davida Dragičevića ocijenili su da banjalučko Okružno tužilaštvo radi vrlo intenzivno na ovom predmetu i da se krug sužava, rekao je advokat Anto Nobilo.

Nobilo je, nakon sastanka sa glavnim tužiocem banjalučkog Okružnog tužilaštva Želimirom Lepirom, rekao novinarima da članovi advokatskog tima ne mogu davati specifične informacije jer to nije u interesu istrage.

On je dodao da će zastupnici oštećene porodice Dragičević i dalje doprinositi istrazi, i to najviše što mogu.

“Mi ćemo tek sada obavijestiti porodicu Dragičević do čega smo došli, jer mi ne obavještavamo na dnevnoj bazi”, napomenuo je Nobilo.

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom koja je u ovom trenutku ostvarena sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci.

“Nijednu konkretnu radnju ne želimo reći, jer to nije u interesu istrage. Interes istrage je – riješiti ovaj slučaj. Mi smo na putu, teško je nakon šest mjeseci, ali vjerujte da se u ovom trenutku daju maksimalni napori”, rekao je Nobilo.

Lepir je rekao da Okružno tužilaštvo u Banjaluci sarađuje sa punomoćnicima oštećenih, te da istraga ide u pravom toku i da su zadovoljni i Tužilaštvo i advokatski tim.

“Sve provjeravamo, radimo, istraga je u punom jeku, ali detalje ne mogu saopštavati”, naveo je Lepir.

Rekao je da je zadovoljan činjenicom da vrsna ekipa pravnih stručnjaka krivičara došla u poziciju da može da sarađuje sa ovim tužilaštvom, jer je prirodno da punomoćnici oštećenog sarađuju sa Tužilaštvom.

Lepir kaže da u zakonu ne postoji rok od pola godine da ovaj slučaj bude riješen, već se svakih šest mjeseci produžava istraga odlukom tužilačkog savjeta i može trajati godinama.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je, plašeći se za svoj život, bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo.

RTRS