Fudbaleri Rudar Prijedora u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine ponovo će gostovati u Konjicu. Poslije pobjede (2:0) protiv prvoligaša Federacije BiH Igmana žrijeb je htio da “rudari” trenera Nedžada Žerića sada gostuju u Butorovića polju, Opština Konjic, kod ekipe Klisa, drugoligaša južne grupe Federacije BiH, koji je u šesnaestini finala bio slobodan zbog odustajanja dobojske Sloge od takmičenja.

-Konjic nam je kao sudbina. Poslije utakmice sa Klisom mogli bi da budemo na konju, ako ostvarimo i drugu Kup pobjedu u Konjicu. Šalu na stranu sreća nas je pogledala pri žrijebu parova, za razliku od Kupa Republike Srpske gdje smo za rivala dobili premijerligaša Krupu. Meč protiv Klisa 3. oktobra će nam poslužiti za dodatno samopouzdanje i nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita. Nastojaćemo da prikažemo kvalitetnu igru i izborimo plasman u četvrtfinale što bi bilo veliko iskustvo za našu mladu ekipu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Prije susreta u Butorović polju u subotu na Gradskom stadionu u Prijedoru, u okviru osmog kola Prve lige Republike Srpske gostuje ekipa Modriča Alfe.

prijedor24h