Podnošenje izvještaja protiv mene je rezultat elementarnog neznanja onog koji je to podnio, jer ništa nisam pogriješio.

Rekao je ovo za Srpskainfo patolog Željko Karan protiv koga je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka, sumnjičeći ga za zloupotrebe službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Izvještaj protiv njega podnesen je zbog toksikološkog nalaza koji je uradio prilikom obdukcije tijela ubijenog Davida Dragičevića. Prema njegovim nalazima, David je bio pod uticajima narkotika i alkohola u vrijeme smrti.

Karan je za Srpskainfo rekao je da za prijavu saznao iz medija i da ga niko nije obavijestio o tome.

– Pretpostavljam da će me iz tužilaštva zvati da dam izjavu, pa ćemo poslije toga vidjeti šta će biti. Možda organizujem i pres konferenciju, pa se oglasim o  svemu – rekao je Karan.

On je dodao da se ne osjeća krivim.

– Ni govora nema da sam kriv. To je potpuna glupost i stojim iza svega što sam uradio. Podnošenje izvještaja protiv mene je plod elementarnog neznanja – istakao je Karan.

U Republičkom tužilaštvu rekli su nam da su oni uzeli ovaj predmet i da ga je preuzelo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i natježih oblika privrednog kriminala.

– Zbog velikog interesovanja javnosti, ovaj predmet će u narednom periodu biti prioritet Tužilaštva – rekla je portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

Iako je izvještaj podnesen još prošle sedmice, zanimljivo je da u MUP Republike Srpske ćute i ne oglašavaju se oko toga.

Srpskainfo