Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dobro zna da je u toku aktivni dio operacije Interresorne kordinacione grupe koja koordinira cjelokupno djelovanje za izvođenje “mekog državnog udara” prema Republici Srpskoj i da je on ključna ličnost te operacije, piše u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

“Tako je Interresorna koordinaciona grupa kojom rukovode tajne službe u koju su umiješana i takozvana ‘bakina djeca’ odredila da se 5. oktobra na najvaljenim protestima grupe ‘Pravda za Davida’, prilikom insceniranja ‘varnice’ i instrumentalizacije masa na protestima u Banjaluci opozicija Republike Srpske pojavi i okupi oko jedne ključne ličnosti koja će stajati na čelu protesta i nezadovoljstva, a u ovom slučaju za to je odabran najpodesniji – Mladen Ivanić, zbog dugogodišnjeg uspješnog kontakta sa međunarodnim mešetarima”, ističe se u tekstu.

Portal Infosrpska ocjenjuje da je Ivanić, koga je Interresorna koordinaciona grupa bespogovorno odredila za taj zadatak, na jučerašnjoj konferenciji za novinare pokušao da ovu naredbu artikuliše pred domaćom javnošću kao svoju hrabru odluku.

U tekstu se podsjeća je Ivanić podržao proteste grupe “Pravda za Davida”, rekavši da ljudi imaju pravo da protestuju i najavio da će on, u slučaju nasilnog urušavanja protesta, odnosno ako bi krenula policija na njih da ih silom rastjeruje, biti prvi koji će stati i braniti pravo naroda da protestuje i da iznosi svoj stav.

“Ovakva decidna izjava Mladena Ivanića, koji je u proteklom periodu izbjegavao da se pojavi sa ostalim liderima opozicije na protestnom skupu grupe ‘Pravda za Davida’ koju su, nažalost, kao još neki zloupotrijebili smrt Davida Dragičevića i tragediju njegovog oca Davora polituzujući je i koristeći za harangiranje masa i ispiranje mozga metodologijom prijetnje, provokacije i najavom eskalacije, nije nikakvo iznenađenje”, piše portal Infosrpska.

A to što Ivanić traži od Dodika da iznese konkretne dokaze o umješanosti stranih službi u destabilizaciju Republike Srpske, ističe se u tesktu, u isto vrijeme znači da ne vjeruje ni Aleksandru Vučiću koji je rekao da će iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem mješanju zapadnih sila u izbore u BiH.

“Pretpostavlja se da se tu nalaze i pritisci i prijetnje za gradonačelnike Doboja i Bijeljine. Dodik zato nije imao potrebe da daje Ivaniću bilo kakve dokaze, jer sam Ivanić, njegovo djelovanje i ponašanje su najbolji dokaz”, navodi se u tekstu.

Portal Infosrpska najavljuje da će za dva dana ekskluzivno objaviti pojedinosti o umiješanosti stranih službi u vezi sa “mekim državnim udarom” u Republici Srpskoj, te ko je Interresorna koordinaciona grupa…

Infosrpska